Follow me..n i folow u..

mari menderma...

ru and amin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

December 28, 2011

kisah 2011...

Salam,

akhir2 ni bukak je paper/ majalah mesti aku nampak rentetan2 artis bagai..
xpun rentetan datok2...bilionare2..milionare2...
best bila baca2..nampak peningkatan/penurunan taraf sosial hidup.

ok dan disebabkan pengaruh2 tu...
aku pon nak buat rentetan bagai life aku...
merangkumi tahun lepas sampai hari ni.....sebab?
tahun lepas dan tahun ni banyakkk sangat peristiwa penting dalam hidup ni...

12 September 2010

hari pertunangan aku ...
masa ni memang sangat xsangka..aku berkawan rapat dengan abang masa Januari 2010.n 9 bulan kemudian kami diikat dalam janji pertunangan dalam majlis sederhana tapi meriah. sebenarnya kami kenal sejak di tingkatan 3. sebagai kawan biasa. n mungkin jodoh selepas 5 tahun. akhirnya kami bertemu tika aku sedang melalui hari2 praktikal di Secret Garden.


1 bulan kemudian....aku dapat tawaran kerja di Business Information Technology. alhamdulillah gejala pengangguran yang sedang berleluasa masa tu dapat aku elakkan.

rezeki tuhan.
meja kerja aku yang dulu. sekarang dah berpindah tempat.

31 Oktober 2010.

hari konvokesyen UUM. alhamdulillah dengan pointer 2nd class upper. aku boleh tarik nafas lega. sebab kepandaian aku memang xsetinggi para genius lain. tiada yang lain. niat aku hanya nak kumpul pengalamn belajar, berdikari, dan kumpul ilmu semampunya. bunga2 konvo tu pon aku xboleh lupa. rose turquois aku sengaja minta dari B.tah. suka sangat dengan colour n bau dia. n the second one, rose peach, surprise dari tunang (sekarang hubby i)..hehe...suka sangat dengan sepasang bear cute dengan uniform konvo...

Januari 2011

ni memang aku xkan lupa,.. mak kena tahan wad dekat 2 minggu untuk pembedahan kataraks mata. aku xkan lupa. masa tuh terus aku apply cuti n kali pertamanya drive sorang2 dari KL-JB. n beberapa hari lepastu ayah pulak buat pemeriksaan mata di Hospital yang sama. Hospital Sultan Ismail. bayangkan kedua ibu bapa di dalam hospital yang sama. tapi terpaksa bergilir2 untuk teman buat pemeriksaan. bila teman mak, tengok ayah sorang2 kat seat lain. bila teman ayah, tengok mak sorang2 kat bilik lain. masa tuh pertama kali aku menangis teresak2 di tengah2 antara 2 bilik. alhamdulillah sekarang semua dah beransur baik.

06 Jun 2011

majlis Perkahwinan aku dengan en.abang. banyak sangat dugaan yang kami tempuh sebelum majlis berlaku. n segalanya kami hadapi walaupun sakit. alhamdulillah dengan niat mendirikan masjid. kami berjaya disatukan dalam majlis yang sederhana tapi meriah. dengan sekali lafaz aku menjadi isteri yang sah kepada en Aminuddin Thaha Jaini. I Love u abang.


Lelaki ini
Yang selalu mencintamu
Selalu tanpa ragu

22 Ogos 2011

berita gembira 'bunting pelamin' aku xlama dapat dirasa. menjelang umur 2 bulan aku keguguran. sedih tapi penuh dengan penginsafan. semakin lama aku semakin faham hukum alam. segala yang terjadi sentiasa ada hikmahnya tersendiri.

sekarang....30 Desember 2011

tinggal 1 hari saja lagi untuk aku berpijak di tahun 2011. semua kenangan ni akan aku simpan, pahat baik2 dalam memori. semoga langkah pertama aku tahun 2012 membawa pembaharuan yang sangat baik. rezeki yang luas, kesihatan yang baik, kehidupan yang lebih sempurna.

teringin jugak tinggalkan list2 azam bagai. tapi sehingga saat ni, aku masih kabur dengan azam 2012. aku hanya percaya pada usaha dan perancangan. dan sehingga saat ini banyak perancangan yang sedang aku mulakan. doakan semoga diri ini sukses . Amin..

December 18, 2011

MAmEe MonSter..

salam...

hari ni...husben outstation lagi...
kali ni ke JB untuk 3 hari....
missss him so much...
yela since kawen sampai sekarang...bulan ni paling lama dia lekat rumah..almost 2 weeks.
sebab yela akhir tahun ni...nak audit apanye....akaun tutup bagai siap2..**cuti free tuh..hihi**
tunggu next year baru bizi gaban semula...

n xsampai 3 jam berpisah....miss him...**n setakat sms 5 minit tadi...abang baru je sampai Melaka**....rinduuuuuuu..serindu rindunyaaaaa.

ingat lagi masa cuti cuti beberapa minggu lepas....

rewind>>>>>

saat tu hujan renyai2..
si isteri baru je balik keje n tepat2 masa tu rancangan kegemaran pasangan suami isteri..SPONGEBOB SQUAREPANTS start....
si isteri cepat2 mandi....n bersiap2 sambil masak air.....


isteri : abang, nanti kalau ada baby...kita jadi mummy n daddy eh....sweetlah...
suami : boleh...suke hatilah...

isteri: ok deal! sayang da buat lagu untuk abang.:: (si isteri nyanyi dengan bahagia) Ooh I Love u DADDY.::**nyanyi ikut versi hindustan akele hum akele tum** ('',)

suami : **senyum sambil balas** :: renyuk ! Goncang ! Makan.....MUMMY monster..::

isteri : #### **boleh???**

tergelak balik bila terkenang2...hihi......mish u like crazy!

December 15, 2011

Redha itu Ikhlas...pasrah itu Berserah..<(*_*)>

salam...

rasa macam pernah dengar x dialog best/terbaik/baikkk ni...
di cakap oleh Lisa Surihani a.k.a mila dan ditujukan kepada Maya Karin a.ka Izah..
of koslah Ombak Rindu..

touching seh campur sentap..memang best n indah sekali ayat tu...

arini aku nak membabitkan siTuasi tuh dalam life aku...
cerita ni just cerita ringkas yang mungkin ada kena mengena dengan sesape saje yang terasa...
maknanya...KiTA sErUpA.....

semalam...aku da mula sangat bizi...
kira2 keje...kira2 duit..kira2 cuti...kira2 rehat...kira2 belanja **memang bkire gile**haha
xdelah...just nak pastikan plan kewangan kami still in control untuk mengharungi 2012 yang mungkin penuh pancaroba....

n last2 aku baru pasan..aku memang xbijak langsung lagi control duit muit nih...
perjalanan hidup sendiri...
tanggungjawab....
lepastu tiba2 nak cakap redha jelah...nak buat macamana?
lepas tu tibe2 aku terimbas semula dialog ni!..
rasa macam kena sound!..oleh bayang2 sendiri...

lepas tu rasa macam kena.....
PANGGG!
omaigod....aku xlayak cakap aku redha..sebab memang salah sendiri..
sape suruh xnak berkorban....pk masak2.....bijak sket.....warak sikit...

n last2...aku terduduk sorang2 untuk memahami kata2 ni....

Redha itu Ikhlasss....
pasrah itu Berserah...

**ke aku patut masuk kategori pasrah??..tapi sampai bila???**

p/s: ...mood bulan besday adalah BAIK...hehe

December 13, 2011

bila Baby Merah Aku Rosakkk!

salam..

alhamdulillah..
masuk hari ke dua kerja dengan jayanya tanpa Baby Merah....
susah nak gerak2 bagai..
mujur husben cuti full minggu ni.. ada jugak back up untuk hantar ulang alik balik keje... jumpa customer...
tapi siyes...rasa sangat2 bila terpaksa susahkan orang2 sekeliling..
n otomatiknya terpaksa hadkan pergerakan sales....

teringatttt..>>
masa ni first time basuh baby red ni...taun lepas bulan 9..huhu

bukannya kecederaan parah sangat pun...
just tingkat belah driver ni ha...tibe2 jem..xnak tutup2.
bayangkan kalau hujan ke....tengah parking ke...macam saje nak alu2 kan je anasir luar masuk dalam perut kete ni...xpasal2.

n disebabkan bajet baiki je pon da nak cecah RM 200...hold dulu....**tunggu claim besok**
n lepasni memang nak xnak! aku kena jugak beli smart tag...
gile! kalau tiap 3 bulan nak kena tukar cermin je.....mampos!..**tulah sape suh ko duk KL...tol belambak2...**

tapi bila difikir2kan balik...
ada hikmahnya jugak....mungkin banyak sangat dosa2 silam yang aku xpasan....<(*_*)>**mungkin** ..walaupun masalah ni xdelah serius sangat pun..tapi setiap kejadian ada sebabnya....


bulan BeSdAy NI mood ....
POSITIF + WARAK
...

December 8, 2011

im 25 ??!!??....

salam..

semalam...hari jadi yang sangat cool...
dah xde mana2 sambutan mewah2...just sederhana tapi meaningfull sangat...
lagi pun da forward masa Ombak Rindu kan...so, time keje2 macam ni should be paham2 jela...hihi
n kebetulan semalam lepas appoinment kat Putrajaya....
la tu lah tibe2 rasa nak mendemam bagai....

balik tuh tido berselubung...
tatau tibe2 masa nak berbuka posa ***jeng2...last day ganti puasa**alhamdulillah..

tibe2..
tibe2...


tiba- tiba.....



ada kotak Secret Recipe tersembunyi dalam peti.....
wahhhhhh>>**itu dia....TiRaMiSu...

cOpy Google jap..hehe

sedapnye hingga menjilattt jari....memang surprise sebab memang xsyak langsung apa2 perubahan/apa2 bunyi-bunyian kereta yang menandakan hubby keluar rumah....**nampak sangat tido mampossss**

n as usual,,..hadiah dari hubby.:

hand bag Gio Fiore>>>>>


benda alah ni lah yang beriya2 aku cari masa kat Alamanda...**thanks abang...berkorban masa..wang...n kesabaran untuk birthday gift ni****hihi**hugss**

semoga Tahun ni merupakan

PeRMuLaAn HiDuP aKU yAnG lEBiH mATaNg DaN LeBiH bAiK...
sEbAgAi SeOrAnG IStErI....aNaK...KaKaK...aDiK..IbU..kAwAn...RAkAN kErja...JiRan...sALES pErsON...sAuDaRa SeIsLam..yAng DiBerkati Dan DikAsIHI dIsisI iLLaHi...Aminnnn

December 6, 2011

Blues Akhir Tahun.

Salam..

pagi tadi agihan kalendar company untuk 2012..
n tibe2 aku 'sibukkan' diri untuk planning projek bagai2..*kemain*

n tibe2 petang ni planning baik tu terubah kejap bila tengok cuti umum banyakkk...hehehe
chinese new year sampai 4 hari....*phewwwit*

Aku sangat berharap dapat balik kampung lama2 sikit...huh...MISS my Superb Parents.isk..isk

ekcelli dokumentari ni aku tulis sebab tengok ramai staff yang sedang berlumba2 abiskan cuti akhir tahun....
aku plak..melanguk jek nengok...huhu
cuti aku memang da xde yang tersisa dah...*isk..isk..*

tapi azam akhir tahun 2011 yang aku mesti kotakan! ::

1) ganti puasa ramadhan hari tuh sampai DONE. ``~~Lagi 2 hari
2) make sure akaun bank ada simpanann ...sikittt pon jadilah''~~Ada harapan lagi..yang 28hb nanti..hihi
3) cari rumah sewa lain yang lebih worth!..n berbaloi..!~~in progress
4) cari sofa untuk Rumahku Syurgaku...~~plan grab masa YearEndSale ni.
5) servis kete sebelum mulakan tahun baru...~~gaji nanti


p/s: nasib tinggal 5 je TO DO LIST!

sekarang aku 'pantang' nampak signboard/banner/bunting/poster tulis benda alah macam ni....gigil jekkkkk.

December 4, 2011

BerOmBaKK Rindu..

salam..

alhamdulillah weekend kali ni kitorang berpeluang dating sakan...
lokasi kali ni merupakan lokasi baru + first time jejak sama2+ dengan plan yang main lenjan...
akhirnya kitorangg sampai ALAMANDA dengan gembira...

Sabtu::

perjalanan lepas parking je terus cari GSC... beratur....n tup2 sampai kaunter tiket

OMG...OMabk Rindu sold Out! yang ada pukul 12.20 malam!
kalau nak tunggu..mustahil.**lagi 9 JAM!..
keputusan??blah je dari GSC.

terus jalankan slot2 tambahan aktiviti dating...
makan KFC sambil tengok baby2 orang laen.....
ooh......ada twin baby makan kfc depan meja aku....boleh?????

terkedip2 aku pandang sambil tunggu husben beli makanan...

n lepas makan...
husben tercadangkan tuk beli tiket Ombak Rindu untuk esok....
tetap juga dengan pendirian beliau untuk belikan tiket....
yela...as my birthday wishes jugak...
si isteri ni teringin sangat nak tengok Ombak Rindu...
menggamit memori lama bersama sahabat baik yang telah lama kembali ke Rahmatullah..

NoorHayati Said...
Orang pertama yang beriya2 suruh aku baca novel Ombak Rindu...
Novel Pertama yang dibelinya dengan hasil simpanan wang saku sekolah..
n novel pertama yang aku baca sampai khatam.....

ok...akhirnya 2keping tiket Ombak Rindu untuk hari Ahad 3.40 pm tersedia dalam wallet hitam aku...hehe..



Ahad:


Lunch kali ni my treat..talapia goreng+keropok+sayur kubis+ sambal ketuk.....**iiii**
**nasib baik husben lebih prefer aku belanja ikan mentah n bawak balik masak sendiri**

dalm pukul 2.30 lepas parking sekitar Alamanda...pusing2 tengok barang baby...
alhamdulillah...anak sedara hubby yang ke- 21 selamat dilahirkan semalam.......suvey barang sementara menanti gaji bulan depan...hehe..

tepat jek pukul 3.15..aku da panas2 kaki...nak jugak pegi standby depan wayang tuh...
sambil2 tuh beli popcorn siap2..
tibe2 masa tengah nak amik balance duit...
seluruh perkarangan dalam GSC tu huru hara......terjerit2....
pastu ada plak kamera berklik2.

cepat2 pegi risik2 kat orang2 berdekatan..
rupa2nya Aaaro Aziz lalu masa aku tengah duk amik resit...ChOi!

oklah xde rezeki jupa Hariz Ombak Rindu.....huhu



sangat suka part ni...sweeeeeetnya,....tibe2 senyum2 jap sambil jeling husben...nge3


n petang tu......kitorang balik dengan Gift dari hubby yang sangat special...
khas for my birthday...nge3

December 1, 2011

MaRi KitA mARI kIta KERJA!

salam..

alhamdulillah...
akhirnya aku boleh mulakan hidup baru dalam bulan besDay aku ni dengan happppi...hihi**pomot nampak**

akhirnya aku dapat sebijik leptop Lenovo ...Pastu renovate meja...kasi strategik..
pastu aku SemaNgaT gile nak buat keje....
operasi kol customer..cari opportunities...cari duit....cari duit...da start!

MaRi kItA mARi KiTa KerJAAaaa..



ChEeRs!

November 30, 2011

HaRi KOSONG!

salam..

kemarin...semalam....arini......jap lagi....
blur..aku da mula terasa diri...macam hantu raya yang xbertuan..huhu
terpaksa buat keje menumpang kat PC scan!
memang haram jadah pencuri yang telah mencuri PC company yang menjadi sumber tugasan harian aku!

//aku doakan kalau dia p jual....biar xlaku!.xpon...pc yang dia curik tu kena curik balik...lepastu bila dia cuba datang opis aku lagi...Lalu kebetulan akan ada polis peronda bersenjata terserempak dia...tembak kat kaki... n akhirnya dia tertangkap....YEs!.//aku janji aku akan jadi orang yang paling suka....sebab....pengajarannya~~buat JAHAT dibalas JAHAT~~semoga akhirnya dia akan bertaubat..kembali ke pangkal jalan dan memberi khidmat masyarakat yang terbaik kepada bangsa dan negara....


CHEERS!

November 25, 2011

Jadual Cuti PACK...boleh??

Salam…

esok sangat thought..
jadual berjalan-jalan cari makan sangat pack..
kenduri kawen je dua.. n game futsal en. amin satu....

of koslah aku pilih....

yes!..akhirnya setelah bertunang ..berkawen n berrrmacam2 lagi...
dapat jugak aku tengok husben sendirik men futsal depan mata....
moga2 jadi championla abang esok ea.....hihi

keputusan ni aku ambil menggunakan kaedah medan kalkulator...
beriya2 aku congak menanti hari gaji..
so, keputusan muktamad mestilah amik kira mana2 aktiviti yangberbaloi..worth...n sentimental value..

ok..tibe2 terlintas dialog mega+ keramat Bini Biniku Gangster

' Suami di dahulukan..Pencapaian Diutamakan'

Terbaik!

so sorry..minta ampun n maaf kepada jemputan yang xdapat aku hadiri..
bukan berniat nak bagi bermacam2 alasan xmunasabah..
tapi memang kudrat diri xdapat melawan keadaan semasa...

apa2 pun kami mendoakan pasangan2 pengantin ini akan kekal bahagia berpanjangan selama2nya...

Ingat Badai yang melanda pantai sebenarnya mengindahkan lagi pemandangan pantai….**boleh??**

Quote ni pon terlintas tanpa keizinan…**ada makna tersirat**…


cuba korang baca banyak banyak kali.



November 23, 2011

every husben should read this

salam..

pertama sekali...
'every husben should read this"
best plak baca quote macam nih....ada certain2 kena batang idung sendiri...hihi..yang penting..I LOVE HIM..


Love her…when she sips on your coffee or tea. She only wants to make sure it tastes just right for you.

Love her…when she “pushes” you to pray. She wants to be with you in Jannah (Paradise).

Love her…when she asks you to play with the kids. She did not “make” them on her own.

Love her…when she is jealous. Out of all the men she can have, she chose you

Love her…when she has annoying little habits that drives you nuts. You have them too.

Love her…when her cooking is bad. She tries.

Love her…when she looks dishevelled in the morning. She always grooms herself up again.

Love her…when she asks to help with the kids homework. She only wants you to be part of the home.

Love her…when she asks if she looks fat. Your opinion counts, so tell her she’s beautiful.

Love her…when she looks beautiful. She’s yours so appreciate her.

Love her…when she spends hours to get ready. She only wants to look her best for you.

Love her…when she buys you gifts you don’t like. Smile and tell her it’s what you’ve always wanted.

Love her…when she has developed a bad habit. You have many more and with wisdom and politeness you have all the time to help her change.

Love her…when she cries for absolutely nothing. Don’t ask, tell her its going to be okay

Love her…when she suffers from PMS. Buy chocolate, rub her feet and back and just chat to her (trust me this works!)

Love her…when whatever you do is not pleasing. It happens and will pass

Love her…when she stains your clothes. You needed a new thobe (kurta) anyway

Love her…when she tells you how to drive. She only wants you to be safe.

Love her…when she argues. She only wants to make things right for both

Love her…she is yours. You don’t need any other special reason!!!!

All this forms part of a Woman’s Character. Women are part of your life and should be treated as the Queen.

The Messenger of Allah (peace be upon him) advised concerning the woman:

  • Treat the women well
  • The best of you are those who are the best in the treatment of their wives
sumber: tentangcinta.com

November 21, 2011

Thinking BACK!

salam..

bila da bertahun2 jagung menjadi seseorang...**baby, budak2, anak dare, bini orang **
aku rasa aku dah jadi macam2 jenis orang..berubah2 ikut keadaan dan persekitaran ATAU dalam kurungan 'HipOkRit'...
bukan aku xpenah rasa give up..selalu dan banyakk kali kot..
tapi once jek perasaan tu attack jiwa raga..aku pk balik macam ni....
n pastu baru aku fight balik...sometimes aku lebih rela orang benci aku asalkan aku dapat sampaikan apa yang aku rasa....n lepastu aku lega...n kembalikan relationships tu balik...tapi kena tegas weh!..jangan biarkan kesilapan yang sama berulang....


sebab..bagi aku..kawan tu memang sangat penting n kita adalah entiti yang saling memerlukan...event pun dia banyak 'slek'..tapi SEKALI berkawan....SELAMANYA berkawan..

Motif: **tibe2 aku teringat plak rangkaian kawan2 lama....macam2 kenangan...aku rindu mereka...n aku rasa aku perlukan mereka kembali..hmmmmm"

November 20, 2011

KuNing..

salam..
ok..gambar diatas adalah gambar traffic light " kuning'= means PECUT! untuk pemandu xpaham bahasa macam saye..

sebenarnya teori atau bualbicara kita harini tentang kuning sebab:

pagi tadi tibe2 aku terasa sangattt nak pakai baju kaler kuning....dengan husben2 sekali kena pakse / dipaksa/ terpaksa pakai kaler kuning...alasan???:: matching..sehati sejiwa...romantik...**ok alasan xberasas..sebab bukannya keje tempat sama atau pegi keje sama2...nge3**

n bila tibe2 masuk kete..dengar topik HOT FM..pasal game harimau Malaya malam ni...wah...tibe2 rasa semangat bola kununnya menyerang..**padahal aku anti Bola!...jumaat ari tu pon terpaksa korbankan SUV Crime kat channel 701 !..sebab husben tinggalkan pesanan suh tengok bola n update tuk beliau**:::sebabnye beliau tengah otw balik dari Ipoh...boleh??**


tapi mejik !..sebab malam ni tibe2 aku plak yang over overdos + beriya2 nak tengok bola....
sanggup kot korbankan cite SUV Crime kesayangan aku tuh..

n tibe2 aku rasa:

.....aku da mula berjangkit or berubah citarasa sama macam hasben sikit2..walaupon aku bukannye paham ape kejadah fouls, outside pape tuh..yang aku paham ada Khairul Fahmi ngan Safee Sali..bole????...

lepas tu aku suka makan mee goreng dengan kopok.....hmmm...

November 17, 2011

MuSim MeNgaWan..

salam..

semalam adalah hari terakhir tempoh berpantang larang aku berakhir...nge3

n tibe2 persoalan yang orang kate sangat pelik tapi besh....

"Ija, sekarang ni musim mengawan...sejukkk.."**Ooh apakah??..aku senyum...ngeeee3**

sebenarnya sangat takjub sebab aku just imagine seekor anakonda sedang mengawan dalam cite anakonda...bila mention perkataan 'MENGAWAN''....
memang dahsat..horrible...ngeri... sebab dekat ending dia lelaki inggeris yang tamak itu akhirnya mati dibaham anakhonda yang sedang mengamuk!...**cite ni aku ulang dekat 10 kali**

lepas tu last week masa time anugerah industri muzik pape ntah...
aku meronta2 nak tengok cite alien...
cite ni berkisar tentang seorang pompuan yang sangat terer telah di klon untuk lahirkan alien yang dasyat n bijak.....

n last2 dia jugak yang berjaya bunuh alien2 tersebut sebelum alien tu sempat sampai ke bumi...PERGH.. ngeri ..bayangkan kalau alien tu berjaya sampai..macamanalah keadaan kite....FUH...**cite ni terbaek! aku ulang tengok tiap kali ada tayangan...xMISS woo....**

n malam ni pukul 10 plak ada cite 6th days...arnold belakon,..xsabar seh nak tengok lagi....**tibe2 rasa meriah plak bila malam jumaat ada banyak cite thriller....i llloiiike..

ok dah.

p/s;;; hmmm....entry ni ada kaitan dengan MENGAWAN kan...

November 11, 2011

anniversary ke -5..boley?

salam..


arini saya nak tujukan ucapan Selamat Anniversary @ ulang bulan kita yang ke-5 kepada en Amin....yeaa tahniah**

semoga kita akan dapat lagi ucapan ni masa 11/11/2012 tahun depan...
ok mengaku.....
sekarang aku sangat eksited nampak tenet...**padahal boley jek beli brodben..tapi tanak!no way! aku nak sekat jugak keinginan tu selagi aku belum rasa betul2 pentinggg! or selagi aku rasa leh bernafasss lancar tanpa tenet...selagi tuh aku tanak register brodben!


sedar xsedar minggu ni memang sangaaatt DAMN!
sume keje xjadi...sales keLaut....Lemak KePerot...
pergh..aku da dapat title.::: budak gemuk a.k.a boncits....oomaigod malu...

tape2 ...ngucap.
aku akan buktikan walau sebesar manapun kelihatan...berat aku wajib xley lebih 60..boleh??
encik amin kate....no no mustahil! anggaran sepatutnya da cecah sekitar 65...
aku pon kate cam mustahil....busuk2 da cecah 66..sebab aku dapat rasa lemak itu sangat menggedeber.......**speechless**

okla dah....aku rasa aku da terkasar bahasa kepada diri sendiri..ampuuuun..

November 7, 2011

PaNAsSsSs!

Salam...


oppps! jangan biarkan fikiran2 negatif bermain2 dikotak fikiran anda....
entry2 KasihKuSyurga masih belum difikirkan atau diluluskan untuk di adaptasikan daripada gosip2 panASsSs Melodiii...

paNass disini bermaksud Panas!
cuaca yang sangat panas di bandar JB ni...telah membuatkan tekak2 aku mula kekeringan dan ketandusan....
batuk2 mula membara2 untuk memperlihatkan diri!


aargh! tensen..aku masih nak bergerak aktif dan tenaga2 solar masih sangat diperlukan untuk perjalanan jauh petang nanti...huhuuhu

chop! lupa nak kasitau....arini aku makan daging goreng kunyit...sayur kobis + petai fresh dari pokok depan umah mak mentua haku....nge3....gigih bro amin panjat tangga sambil jolokkan dengan penuh macho..tanpa memperdulikan keringat2 halus mula menitik2...**pergh..memang siot bini dia...ngengada yang amat bila merengek2 minta dipetikkan petai itu sangat matahari sedang terik tegak atas kepala! PUKUL 12 tengahari!***

huhu..
ok tu jek yang kasitau...jom makan..pastu mandi....pastu balik KL!..hii

November 5, 2011

HMMMM....wangi.

salam....

hmmm..pergh......bau2 KasihKuSyurga ni betul2 besh..
lama sangatttt aku pergi meninggalkan blog ni terkontang kanting sorang....Sowi BelogKuSayang....

lama x berblog bukan bermakna aku benci bloggng..
or sebab aku frust berblogging..
or sebab aku da berpaling tadah kepada diari tulisan tangan yang xberapa nak maya..!

tapi sebab aku memang tengah sempit...nge3..
streamix baru jek aku hentikan...
n tibe2 malang xberbau....
tenet kat opis pon block segala bentuk hiburan ni dengan tibe2....**pergh! dugaan bertubi tubi**
nge3


n akhirnya aku kembali menulis entry tunggul ni...
Tepat Selepas Azan Hari Raya AidilAdha berkumandang ..mungkin yang ke 20 kali sejak malam tadi.....syahdu.......

n mungkin enjin penulisan blog aku belum membuak2 pagi ni...
so, terpaksa dinoktahkan seketika...


apa2 laporan kita kembali semula petang ini.....

Saya.....Kiki dari rumah Kota Tinggi melaporkan untuk pembaca sekalian....\

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...
DOA2 CEPAT PEGNEN ANAK KEMBA.....aminnnnnn

September 1, 2011

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLFiTri...MaaF zAHIr DaN BatiN..



salam..

betul2 xsempat nak update blog..nge3
tengok2 blog orang len sibuk update gambar raya setiap jam..kemain...**jelesh**

perjalanan raya aku tahun ni memang len...
xmacam tahun2 biasa..

24 Ogos 2011

betul2 en Amin balik keje pukul 2 pagi tadi..teruss qada' tido sampai tengahari...
aku beriya2 kemas rumah bagai..tapi en Amin jugak yang beria2 tolong...
siappp jek...sekali ngan bekal buka posa **menu::bihun goreng + telur dadar**
terus gerak pegi SECRET GARDEN...amik losyen untuk bunga telur...**aku memang bekenan gile idea losyen SECRET GARDEN nih kat bunga telur..instead of telur...wangi jerr seluruh bilik aku masa proses bungkus..PUAS ATI.

pastu singgah jap WAH CHAN kat Myden ...nak cari cincin untuk En Amin..hadiah atas pengorbanan beliau....tapi carik punye carik..xde cincin yang aku aim ari tuh....**delay**apa pun aku akan beli jugak cincin kaler putih tu untuk awak~~~

beli jap kentang putar + cheezy wedges Kepsi....

OTW perjalanan.....azan...terus cari RNR terdekat...**rawang**
suka sangat...orang len beria2 beli bagai...kitorang dapat jek seat...
beli air terus bukak bekal..makan sama2...nikmattttt

teruskan perjalanan sampai SRI MEDAN...

25 Ogos 2011 (Khamis)

pagi tuh sahur kat umah mentua...
aku masak telur dadar ngan ikan bilis goreng....tambah kicap sket ngan kopok..siappp.
sedapppp dan selera....walaupon aku bukannye posa pon...

pagi tuh aku kena mandi air rebusan daun pandan....
pastu berurut bagai..MasyaALLAH...sakit nak mampos..**tulah akibatnye renyah2 sangat**
mak mentua aku cakap....rahim da bengkak..tuh yang sakit...
petang tuh beli belah makanan buka kat bazaar...
beriya2 En Amin belikan keli bakar...
tibe2 masa makan....laju2 mak mentua aku cakap PANTANG...xleh makan keli..bisa..**huhu..ngidam makkk..**

26 Ogos 2011 (Jumaat)

arini balik umah Kota Tinggi.....rinduuu mak saya...hehe
sampai rumah jek...terus kena sekolah...
kenapa banyak gerak....angkat barang...mana bengkung??
makan ubat apa???
n malam tuh terus aku bertungku....nge3...sedappp rupanya bertungku...rasa darah tuh tibe2 mengalir laju jekkk....pergh!!! aku bagi 100% markah...sedappppppp

27 Ogos 2011 ( Sabtu)

pagi tuh...masa tengah gembira2 men tenet...
terus ayah buatkan air rebusan akar kayu....
MasyaALLAH rasa dia.....bau jek da pening***mak cakap...ubattt..memanglah xsedap..nak sihat kenalah berkorban sikit....tutup idung laju2 aku teguk**

petang tuh...En Amin belikan bengkung AMME CORSET SENDAYU TINGGI....
hambik kau..macam tali kasut....panjang bebenor...dengan tabahnya En Amin gulungkan kat badan....pergh sedap......slimmmm jek perut....

28 Ogos 2011 (Ahad)

pagi tuh....sempat aku buat CORNFLAKES madu....
gile....butter setengah plastik...mau banjir cornflakes....
mujur idea adik aku suh tos balik lebihan butter tu..n then goreng balik sampai kering...
betul2 menjadi...**siap jek....pack2 dalam cup...SIAPPP**
~~~pengalaman frst buat kueh raya...tibe2 naluri keibuan tuh melampau2..~~~

tengahari tuh..lepas Zohor....
kemas2 barang terus gerak pegi Batu Pahat balik....
sambut last ramadhan n raya pertama kat umah En Amin....
mula2 macam sedih jugak..xdapat beraya ngan mak...
tapi bila pk2 balik...aku beraya jugak dengan mak...**mak mentua tu kan mak jugak....enjoyy***


29 Ogos 2011 (Isnin)


pagi2 kitorang da bertungkus lumus persiapan beraya..
En Amin cuci2 rumah plus kemas2 rumah...sejukkkk ati tengok anak soleh ni...hihi
tugas aku macam bese..kat dapor...
tolong mak mentua buat rendang...YES!...aku da tau resepi rendang daging....
silalah tanya ye kalau ada sesapa nak tau....**leh aku sms mak mentua aku balik...hihi**
Rendang....TERBAIK!...

Petang shopping tudung raya ngan lipstik...~~~tibe2 terpancul niat n azam tuk bergaya sket reraya nih..ubah2 sket imej gile seraba haku~~~
last2 dapat selendang pape ntah nama dia + lipstik silkygirl...hokey...DAH!
adik ipar aku cakap...**mak aih....shopping ngan kakru giler r..bosan...pilih berjam2 last2 beli selendang kaler itam jek ngan scarf itam putih jugak....lipstik test2 kat maybelline berkaler2....last2 masa kat kaunter terus tarik silkygirl...MACAM HAMPEH...nge3..tu yang selalu kena bebel ngan en Amin...nge3...tolong...saya dah xleh nak ubah perangai yang macam harrem n...huhu***

30 Ogos 2011 (Selasa)


SELAMAT HARI RAYA!!!!!.....
pagi raya start makan besar ngan family besar my hubby..memang meriah...
lepas tuh pusing2 pegi beraya umah sanak saudara...makan xhengat...sume aku bantai....
tapi ingat pantang lagi......
NO AIS...NO TEH....NO NENAS....

malam...
ikut En Amin beraya umah membe2....
xsangka rupanya geng konvoi aku tu pon bininya baru keguguran....
apa lagi..orang sibuk beraya....aku sibuk interview orang...share2 citer....
**kadang2 bla kita share dengan orang senasib nih lagi puas...SEBAB DIA RASA APA KITA RASA**
tapi aku syukur.......n tetap berpegang.....semua ni ADA HIKMAH DISEBALIKNYA....

31 Ogos 2011 (Rabu)

SELAMAT HARI MERDEKA!!!!!
arini raya makin sunyi...tapi bendera makin banyakk..
alhamdulillah semangat MERDEKA kat kampung ni masih kuat......seronokkk jek tengok bendera berkibar2 masa beraya......~~~senyum sorang~~~

n malam lepas Maghrib terus gerak balik Kota Tinggi...
mak aihhhh...JALAN JEM!
dalam simpang kampung lagi....da jem kaw2...
mujur highway clean n clear...
alhamdulillah sampai rumah mak pukul 11...
kira okeylahh...terus tido!

1 September 2011 (ARINI)

aku baru lepas balik beraya rumah membe2 lama ngan umah sedara mara....
LEPAKKKK.....jom tido..





sekiannnn....

August 25, 2011

WaliMah Dan KesyukuRan..

salam..

alhamdulillah...
seminggu yang rasa sangat thought dah berlalu...
actually touching sangat bile hubby ari2 bagi semangat...n buatkan aku gelak ari2..

tau...sebenarnya dia nak elakkan aku menggelamun n pk sorang2...
tau...sebab dia xnak aku terlalu sedih..
tau sangat.....sebab bila aku terpandang baby orang lain...cepat2 dia peluk aku pegi jauh2...
tengok perabotlah...tengok makanan la....
aku tau...dia xnak tengok aku down..sebab nanti dia pon akan sedih...
sebab tu aku makin sayang dia.....

n alhamdulillah sepanjang tempoh berpantang...
kitorang cuba happy...tibbe2 ter'beli kabinet dapor n tv...
alhamdulillah...istihadhah aku pon x lama....6 hari jek..
n insyaALLAH esok aku da boleh start puasa balik....
n Alhamdulillah sangat2 bile tibe2 dapat bonus raya dari BIT...

suka sangat....tapi kitorang tau..kewangan yang agak thought ni...
xkan nak beraya sakan...cukuplah meriah n seadanya..
tambahan pulak raya ke-5 ni majlis sambut menantu....moga2 semuanya berjalan lancar....



insyaALLAH sambutan kedua kawen aku........macam2 kitorang lalui berdua dalam tempoh 2 bulan ni....
dengan pengalaman baru nak mulakan hidup berdua...kosong..
sampailah sempat bergelar bakal ibu n ayah kejapp..
n insyaALLAH pengalaman tuuh akan kitorang jadikan pengajaran dalam episod ke-2 rumah tangga kami nanti....

tibe2 review jap sambutan pertama....



sampai terbalik2 cover ni...untuk jadikan lipatan kreatifla sangat konon...

masa ni masa tengah hot ..pengantin anak dara gitu..hehe..
pengalaman n pengaruh hidup bujang tu kuat lagi...masing2 dengan ego n pendirian masing2la konon....hehehe..kenangan...kenangan.....


August 20, 2011

aku terima TAKDIRMU...akhirnya ramadhan 20 menjadi saksi....

salam...

semalam bleeding sangatt banyak sekali..
sampai tembus2..
n kadang2 rasa perut berdenyut2...
tapi aku gagahkan diri cuba pk posittif n slamber sambil maen game masa rehat...
n sampai petang bleeding xde tunjuk tanda nak kurang sikit pon...
**mungkin aku penat**

lepas je berbuka...
terus tido macam biasa...xtukar baju...sebab perut rasa sakitt sangat....
sedar2 masuk pukul 10...gagahkan diri mandi n solat isyak...
n malam tu tido yang sangat seksa....
rasa mencucuk2 kuattt sangat...
dekat 10 kali kot ulang alik ke toilet....**takut2 salah makan**

dekat pukul 1 pagi....
lagi sekali pegi toilet...n masa tu tengok ketul darah sebesar ibu jari...
YA ALLAH! terus panggil abang....n la tu jugak abang terus pecut pegi hospital Serdang..
masa tu sakit makin memuncak.....sampai menggigil2 tangan...
YA ALLAH! aku redha seandainya ini takdirmu..tapi berikanlah kekuatan kepada kami...

sampai je hospital Serdang.........
dekat wad kecemasan....
doktor scan bagai tapi xnampak apa2...
sedih jugak bila doktor cakap maybe kita just salah paham..padahal xpregnan....
aku tunjuk buku merah ngan gambar scan kantung baby bagai....
last2 dorang panggilkan pakar sakit puan...
n dengan darah yang tembus2 baju spital tu...
aku diminta pegi wad 6..**aku ditahan wad untuk kenalpasti sakit**
n masa nak jalan tu tiba2 rasa seketul daging jatuh betul2 atas selipar...
YA ALLAH! nasib baik aku xterpijak janin aku sendiri...

mujur ada sorang hamba ALLAH segera panggil en abang..
apa lagi cepat2 abang cari doktor..
n janin aku dimasukkan dalam botol sample...
n aku di scan lagi sekali
sah baby da gugur...
masa tuh tuhan saja yang tau perasaan kami..
air mata memang da xleh kontrol2....mengalir2..
lagi2 bila nampak mata, bentuk tangan n kaki da nak ada....

dalam 5 minit menunggu....
pakar sakit puan datang check n scan bagai..
last2 dorang sedut keluar saki baki kantung baby....
n pakar pastikan rahim aku da betul2 bersih..
aku diberi injection bagai...

n malam tuh kami dibenarkan pulang terus...
aku plak??..rasa sakit mencucuk2 terus hilang bila janin keluar tadi...

tipu kalau aku cakap kitorang xde rasa apa2...
walaupon bleeding dari awal..macam2 usaha dah dilakukan...
n selebihnya kami tawakal..
mungkin belum masanya lagi untuk kami....

KAMI REDHA...

sekarang...terus aku mc 2 weeks...
kena urut bagai n berpantang segala... macam orang bersalin untuk kecutkan balik rahim...

YA ALLAH! TERIMA KASIH KERANA KAU JADIKAN KAMI KUAT HARUNGI DUGAAN SEBESAR INI....

n terima kasih kepada abang kerana terus membahagiakan aku dengan kasih sayang n sokongan yang xpernah kurang....

dulu..aku ingat gambar2 macam ni just ilusi...tapi semalam aku tengok rupa janin aku memang sebijik macam ni....mata..bentuk tangan , kaki n ekor yang nak membentuk bahagian lain...memang sama...n melekat sekali dengan ketul2 darah....tapi just sebesar ibu jari...


August 16, 2011

Salam Nuzul Quran..KEMPEN JOM KHATAM QURAN.!

Salam..

alhamdulillah pejam celik pejam celik..
sampai jugak nuzul Quran
kita hanya akan leka dan khusuk membaca Al-Quran bila kita faham jalan ceritanya..

so, jomlah kita mengaji sama-sama..


actually Selangor cuti untuk Nuzul Quran ni..
n of kos AKU terlibat dalam axtiviti cuti ni...so, aku amik kesempatan ni untuk rehat cukup2...*kena plak tibe2 hp boleh xhengat letak mana**padahal dengar mesej bertubi2 masuk....nak cari MALAS!

en.hubby plak kerja bertungkus lumus + training bagai...
maka keletihan dan ketidak mayaan boleh kelihatan jelas diraut wajahnya..
n memandangkan ke'bleedingan seolah2 menunjukkan tanda hentinya...
saya sebagai isteri mula berjinak2 dengan tugasan harian...n of kos....x seaktif dulunya...

kalau dulu:

1) sekali basuh baju siap set dengan jemur...tapi lani terpaksa diambil alih oleh en suami....

2) lepas masak bung bang basuh pinggan terus n kemas2 : ..lani pas makan...rehatttt....minum susu+vitamin...rehat....basuh pinggan...rehat....kemas2...terus rehat...**maknanya masa pon makin lama....sabo jela***..tapi en abang saya sangat rajin...basuh pinggan pun da take over..

3) biasanya pas baju kering je...laju2 lipat...:..sekarang pas kering...tunggu cuti baru lipat...nge3

4) baju keje biasanya akan iron siap2 semua baju xkira stok bape minggu...:::lani limit 2 pasang....rehattt....2 pasang lagi....rehat.....sampailah siap...kalau xsiap..longgokkan balik...kang free sambung balik lagi 2 pasang....rehat.....

5) kebiasaannya balik keje...mandi...solat :...lani pas balik keje....rehattt..tido sampai tersedar sendiri..baru mandi, solat n sambung tido balik....**sebab..kalau terus gerak bagai...perut rasa sakit....so, kena lepak dulu sampai lega..baru leh gerak balik...yela...masa waktu keje kan kita gerak xhengat...so, kena ganti balik rehat tu kat rumah....takpe2 baby punya pasal....i follow..

6) alhamdulillah....misi aku untuk khatamkan al -Quran masih dalam plan..
.sepatutnya 1 hari= 1 juzuk..tapi lani da tetinggal 1 juzuk..
sume ni sebab kadang2 lepas maghrib tuh terbaring depan tv...so, terlajak isyak..pastu takut plak nak tido lambat..kang terlajak sahur...so,...tape2 kejar balik.....!!!!**mentang2 da boleh posa full**

so, sebagai kesinambungan kepada cerita kat no (6)....saya nak mengajak kawan2 ke misi..jom KHATAM Quran...saya pon bukanlah rajin sangat...tapi nekad azam baru....BERPeLUH2 jugak nak abeskan...tapi demi Ramadhan Kareem setahun sekali....apa salahnya kan...

kalau berjaya...congrats to me..kalau xberjaya...tahun depan cuba lagiiii....hehehehe


p/s: Tibe2 arini aku nak buat soto..jadi ke x ni??...penah plak aku reti wat soto..
...tapi xkira! nak buat jugak....

P/s: omaigod kesian suami saya...terpaksa lalui saat2 eksperimen masakan ku....time posa plak tuh...ngeeeeee...

sori ye abang...PEMBAWAAN BABY ni..hiiiii

korang kecuurrrr kan...kannn...kann....ngaku jela....jangan tipu....ni pon xtambah lagi begedil + kacang + sambal kicap pedas...pergh...

August 14, 2011

Rupa2nya ALLAH nak Hadiahkan Kita PELANGI..

salam..

rentetan minggu2 sedih aku ari tu..
akhirnya semuanya terbongkar..nge3

last Sabtu..pagi2 buta lepas sahur..
laju2 aku n en.abang gerak pegi Klinik Qualitas Dr. Ainita kat USJ..**betul2 kat belakang opis**
register n senyumm jek bila tengok nama Dr. Hamizah..
orangnya sangat tenang n yang penting warak...

perkara pertama sekali...
aku ditemuramah bagai....
so, aku cite a-z..start pasal klinik Mediviron...bleeding...KK Puchong sampailah pagi tuh...

bila di scan2..
alhamdulillah kantung baby masih bulat..means..my baby still there..
n the surprise is my baby baru 6 weeks...nge3...**itulah hikmahnya scan dapat actual date**
doktor cakap pelik sebab ikut kiraan period akhir..my baby should be 8 weeks...
tapi bila pk2 balik logik jugak...
sebab usia perkahwinan kitorang baru 2 bulan 3 hari...
macaman boleh pregnant 2 bulan = 8 minggu...hihi

n sebagai hamba ALLAH..kitorang xboleh berserah je...
usaha n tawakal sangat diperlukan di sini....at least kami tau my baby still ok..

perkara pertama sekali...
mulai semalam.....
ubat asid folik + ubat kuatkan rahim + anmum materna jadi menu wajib aku ari2 lepas sahur n berbuka.....

n alhamdulillah..
bleeding pun da kurang skit...
mungkin sebab hepi n lega...
plus aku betul2 diLARANG buat sebarang kerja berat! ..sayang awak ABANG....hehe

i will try my best for u baby...

August 11, 2011

Ya Allah! Lindungilah kami...

salam..

memang sengajaa aku x mewujudkan sebarang entry baru minggu ni...
mood kacau bilau..makin hari makin risau...

pape pon ..please pray for me guys.
esok aku mesti pegi pakar sakit puan..
confirmkan kondisi baby...

aku tau..semua ni salah aku jugak..
biarkan life go on dengan normal schdule..
sedangkan sepatutnya everythings should be in control..
xboleh buat tu..xboleh buat ni..
tapi makin aku halang..makin meronta2 aku nak buat macam2....

nows, hampir seminggu bleeding..
somebody cakap normal sebab keje n stress n buat kerja rumah...
somebody cakap should p cek betul2..banyak kemungkinan...
sebab masih dalam trimester awal...

diri aku sendiri cakap....

"Ya Allah! Tolonglah lindungi kandunganku ini...seandainya ini rezeki untuk kami..semoga dia akan lahir dengan sempurna dan menjadi anak yang soleh kepada agama, bangsa dan negara... segalanya aku serahkan kepada mu dan aku redha dengan dugaanmu....aminnnn"

August 7, 2011

tibe2!



salam,

semalam aku berkobar2 bagai nak sambut en.abang,
n tibe2 pagi tadi lepas subuh secara surprisenya beliau balik dengan heppi...YIPPI
rindunyaaaa awak..

semangat bagai nak masak berbuka petang ni...
n tibe2 baru pasan minyak masak abes!..tinggal sket jekkk...huhu

ada 2 option disini:

1) kuar jap pegi beli minyak
2) masak makanan yang xpayah pakai minyak

n disebabkan kete en.abang berada diluar...xsampai hati nak menyusahkan beliau...**sebab kete manual derr..kalau auto da lama aku pecutt**
pastu aku sendiri pon macam xnak pegi sorang2...nge3..

maknanya...memang tengah malas jek senang cite....

so, dari pukul 2 tadi sampai sekarang aku duk google makanan yang kurang menggunakan minyak, contohnya:

sup ayam...**sume ada kecuali daun sup ngan pati ayam ***
gulai ikan..** ada serbuk kari**
ikan bakar..**ada ikan kembung ngan ikan merah je**..not bad
megi**best tuh..tapi cianlah encik abang saya...pengalamn berbuka puasa pertama kali bersama isteri tersayang.... dengan megi je???**
sambal ikan bilis **ooh aku admire sangat nasi lemakkk...tapi xde santan..CHOI betol!**
bubur kosong dengan ikan masin???**bukan taste beliau...tapi my feveret!**

aduh2....tulah ko bebual je lebih..bahan2 xnak standby plakkkk....peninnnng2.
tibe2 rasa macam suggest bazarr saujana putra plak....tapi....no no no...
hari first haruslah masakan air tangan saye...xkire!....hihihihi**sedap xsedap belakang citer...yang penting seikhlas hati n masak penuh kaseh sayang....cehhhhh**

masak jela pape pon...sebab..saya suka tengok awak makan,...nge3.

August 4, 2011

ubah..berubah..atau terubah??

salam..

semalam..
macam penat sangat...balik je opis..aku terus goreng jempot2 kentang ngan masak megi...
pastu duk berangan jap..baca paper2 dulu yang xsempat2 terbace...
pastu barulah susun kat tepi tangga cantek2...

pastu tengok baju kotor berlonggok2..
mampos! aku xde mud langsung nak layan...
pastu bau plak sampah semalam yang xterkutip2 lagi...rasa nak marah.!
serius..aku rindu die...bila nak balik ni...

ikut nafsu..malam tu nak tidooo mapos..xnak bangun sahur..xnak layan tivi...
tapi bila teringat balik kata2 orang...DONT BE SELFISH!
dalam perut tu ada lagi nyawa nak makan...
ok mengalah...terus masak nasik tuk sahur nanti..

sebelum tido aku duk kelip2 tengok umah...
hmmm..sampai bila nak biarkan umah aku ni macam umah bujang...
something should be done!
pastu aku tertido..............

n pagi tadi lepas sahur makanan berkhasiat pertama kalinya...
tibe2 ada buah oren..ikan goreng n sayur kubis ulam..cicah ngan kicap lada....
pergh selera n semangat terus naik!

tibe2 terus aku kemas rumah..bawak baju2 bersih naik atas..
basuh baju2 kotor..
sapu rumah...sampai pagi...
PERTAMA kali aku xtido balik lepas sahur!!

n pertama kali rekod kedatangan ramadhan aku selesa!..nge3
pastu aku xngantok melampau2 pon kat opis..
pastu aku semangat gile buat keje...
pastu aku makin rindu kat diaaa...huhu....takpe2..aku terus join tadarus kat opis...tenangg skit..

YES!..esok suamiku akan kembali...hehehe
tibe2 rasa nak masak nasi lemak...
pastu besoknya sama2 dinner kat KFC..
pastu masak nasi ayam pulak....
pastu masakkkk jek untuk dia....

xsabar nak rasa pengalaman pertama berpuasa dengan husben.....hehe

p/s:: ok kaitan citer dengan tajuk??

1) bila aku positif..xmo monyok2 n biarkan diri serabai....AKU HEPI n SEMANGAT!
2) bila aku berubah tuk lebih faham kerjaya dia...aku makin SAYANG dia!
3) bila aku berubah untuk sayang diri aku sendiri....hidup ni rasa lebih BERMAKNA!


so, apa lagi..jom..jom..jom berubah jadi positif n lebih baik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
MyHotComments.com
MyHotComments what i wanna to be..