Follow me..n i folow u..

mari menderma...

ru and amin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

February 23, 2017

Tanjung Sepang Resort ! #family day Hj Kassim & Hjh Fatimah

Assalam,

Pertama kalinya kitorang organise family day....
Semangat rasa nak buat every year... Alhamdulillah mak nak join kali ni.... berdrama jugak nak make sure mak ada.... 

Tanjung Sepang, Kota Tinggi Johor (29/1/2017 - 30/1/2017)

Perjalanan dari rumah kitorang ke Tg Sepang dalam 40-45 minit je.. memang pilih lokasi dekat supaya mak xpenat.....walaupon dekat area kampung halamanku... tapi serius! first time kitorang sampai sini.....

Kesemua family termasuk anak anak 34 orang... 18 perempuan, 12 lelaki dan 3 baby!

tapi kitorang just book 3 chalet ... 1 chalet untuk lelaki... 2 chalet untuk perempuan n anak anak kecik..

total satu keluarga spend RM200 sahaja...
disebabkan kitorang pegi masa CNY.. Maka harga pon mendadakla dengan rate public holiday... satu malam RM 275 X 3 bilik = RM825.... 50% deposit sebelum pergi kena bayar siap siap... balance bila dah sampai kena bayar full..




  Book 3 bilik sederet.. jadi ruang makan dan barbeque senang nak berkumpul ramai ramai.... Selesa jugak walaupon kami agak berhimpit... dalam bilik ada 2 double deckker single dan 1 katil queen.... luas lantai bawah kami da standby siap siap toto dan bantal extra dari rumah...

Sampai je Resort.... AJK Makanan dah sediakan Bihun Bakso , Sup Tulang, Roti cheese, Cheese Tart, Soto dengan rendang, ... Haaa korang rasa??? dengan angin pantai yang tiup kencang gila tu..... lepastu makanan pulak panas panas lagi... memang HEAVEN!... Best gila
 
Malamnya BBQ... Bakar otak otak, Sata, chicken wing madu, kambing... lepastu kopi panas pekat ngn teh panas... menggril ni dah ada tender untuk encik lelaki... hehe... CUMA SATU JE NET UNTUK BAKAR & ARANG pastikan kena sediakan sendiri......bawa siap siap dr rumah!

Ada juga aktiviti teka duit syiling... budak kecik mewarna bagai dalam chalet....



aktiviti siang... Breakfast nasi himpit dengan kuah kacang n rendang.... kopi panas...macam macam jenis makanan ada... xsempat rasa lapar...


Disebabkan angin kuat sangat.... aktiviti pantai kitorang hadkan.... ada kolam mandi disediakan... maka excitedlah kanak kanak riang ria kat sana berjam jam..



 Sukaneka... depan chalet ada tanah lapang.... memang boleh buat sukaneka sesuka hati kita.... best 



 Nenek and Aaesyah... menikmati pemandangan.....Memang tenang kat sini....bersih dan tak sibuk..

 Ni view yang paling win!.... lepas je solat subuh... terus layan feeling tepi pantai sampai matahari naik.... angin tiup kencang nyaman... Bunyi ombak kuat dalam sunyi.... SUBHANALLAH..... nikmattt yang sangat nikmat!



lepastu ada pula buai betol betol kat tepi pantai..





 niat nak mandi pantai tergendala sebab angin kuat sangat..
 



Alhamdulillah.. program kalini berjalan dengan cemerlang... semua happy... memang kena repeat lagi aktiviti macam ni tiap tahun....

Tanjung Sepang ! RECOMMENDED!!!!
Mesti kena datang lagi...
 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
MyHotComments.com
MyHotComments what i wanna to be..