Follow me..n i folow u..

mari menderma...

ru and amin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

April 29, 2014

isu air.. alhamdulillah xkena catu..tapi kena yang lain plak..

Salam,

ok da dekat seminggu xupdate..xziarah blog..

beberapa hari ni asik amik EL sebab Raudhah tetiba muntah n cirit birit.. bayangkan sampai menggigil badan menahan sakitnya tu....kami x berapa aware sebab Raudhah ceria girang gembira je macam biasa...start kat taska tiba-tiba mencirit...

Khamis:
masa nak amik Raudhah kat Taska dorang terus cakap..arini Raudhah cirit birit sampai tembus kat lantai.. masa tu Raudhah tertido n bila bangun nampak mami terus menangis sampai gigil badan... mami cuak gila!... n bila sampai rumah Raudhah terus ok..ceria gembira n paling penting selera makan superb!

Jumaat:
Mami xconfidence nak pergi work.. nak pantau kesihatan Raudhah... terus amik EL... seharian Raudhah ok..xde cirit langsung...

Sabtu:
Mami n ayah hantar Raudhah pergi Hospital Annur untuk injection 18 bulan.. doktor cakap.. Raudhah ok je..sihat.. n masa kena enjit Raudhah buat muka seposen... ** sihat betulla tu makna nya..hehe** n balik hopital singgah makan spagetti n nasi arab dekat belakang hospital..selera betul Raudhah dengan spagetti...  mami n ayah hepi kemain

Ahad:
tiba tiba Raudhah muntah balik pukul 3 pagi n pagi tu cirit teruk sampai tembus katil...lepastu kondisi Raudhah normal

Isnin:
Raudhah muntah lagi pukul 4 pagi... n pagi cirit lagi (waktu yang sama)...... mami and ayah terus bawa Raudhah pegi Homeopathi kat Bandar Baru Bangi..... doktor advise untuk bagi Raudhah susu n air dari sumber air mineral sahaja...n ubat untuk kurangkan muntah

Selasa: (semalam)
Alhamdulillah muntah Raudhah dah beransur baik.... tapi masa mami hantar Raudhah pergi school... Raudhah cirit dalam kereta...sampai pukul 11 pagi (7 kali Raaudhah cirit).....
mami terus u turn balik pergi klinik kerajaan.. n Raudhah disuruh refer ke bahagian kecemasan Hospital Serdang......




 Lembik je da xbermaya...tahan sakit perut n cirit birit...


 sampai tertido... penat sangat..


 kat hospital.. tunggu turn kejap je nama dah kena panggil..alhamdulillah x ramai orang sangat..


 kena inject... doktor amik darah sampai 2 botol sample...ngeri je mami tgk... 
yang kelakarnya..xleh lupa... masa doktor nak inject... 
doktor:'  misi nak amik darah sikit...boleh mintak tangan adik?' 
Raudhah: terus lepaskan botol susu , hulur tangan n cakap ' nah!'.. haha...mami mode: touching!


 lepas setengah jam kena inject n dapat coklat....terus dia tanggalkan kapas kat tangan dengan rakusnya... mami mode: terlopong!

Raudhah kena amik sample darah sebab doktor cakap nak cek kemungkinan denggi / kurang sel darah putih

alhamdulillah selepas 1 jam setengah tunggu turn......Doktor cakap Raudhah sihat....darah normal.....n cuma kena jaga makan minum ....

malam tadi: 
Alhamdulillah mami n ayah lega.... Raudhah terus x muntah n xcirit lagi........ THANK YOU ALLAH..

April 17, 2014

bulan mengambang ke malam tadi?

Salam,

malam tadi n malam semalam sangat sedih..jemput raudhah pukul 8 malam n pukul 9 sampai rumah....dek kerana penat sangat..9.40 kami anak beranak da masuk tido...

tapi...malam tadi lain macam...sampai je kat parking bawah rumah....nampak anjing itam berkeliaran...nasib baik wajah dia bukan jenis menggerunkan..tapi kategori anjing jalanan kan..Raudhah tengok je...konfius kejap......nak panggil MIOW ke x...mami ? laju-laju ambil barang bagai n dukung Raudhah naik rumah cepat-cepat.......xsedap hati!

Masa tengah mandi-manda n siapkan Raudah bunyi anjing melolong........oooouuuuuuuuu..memang sama macam cite hantu mat salleh! dan dan pulak lampu koridor flat xhidup...OUCH! memang meremang....



n masa nak masuk tido...tutup lampu bagai.....tapi rasa masih terang...konfius jap...selak tingkap tengok luar.....nampak bulan terang menyala macam kat gambar........lepastu da xberani nak usha pandang mana-mana....bulan mengambang ke????

kami? tarik selimut....baca doa tido.....n mujur penat sangat....Raudhah pon xbanyak cite.....kami sama-sama lelap dalam doa.......

April 16, 2014

Outstation

Salam,

minggu minggu ni aku da start bizi..banyak projek follow up..alhamdulillah..dari segi fizikal, maknanya saya buat kerja..tapi mental dia masyaallah...

teringat Januari hari tu bila resign je dari Ipmuda...terus gap kan masa sebulan sebelum masuk tempat baru....gila gila heaven jadi suri rumah :)...first sekali! impian untuk ikut en.ayah outstation..kebetulan minggu pertama tu audit di Kedah selama seminggu....Amaizing !!!... laju-laju packing baju bagai..

Best first pergi Penang dulu (5 Jan 2014)...tapi malam tu terus rushing pergi Kedah....stay di Holiday Villa Hotel 3 hari...ooh best gila....Kedah tu..apa lagi... WAJIB la pergi masuk UUM..jumpa pulak abang kalut...kak Liza...n malam tu dorang belanja makan di Kuala Perlis...Kuala Perlis tau..yang ada sotong goreng tepung sedap gila tuuu.....3 hari kat kedah sotong goreng tepung saja.....


lepas tu....bakar-bakar proton:


ok dua kempunan utama ni berjaya dilunaskan.... Mission Complete!
Lepas tu 8 hb kitorang gerak pulak ke Penang...stay kat Gurney Hotel selama 3 hari jugak! 

kali ni xkeluar keluar pun...hmmm...kitorang lagi suka stay je kat hotel n online bagai..lepas tu sat lagi lapar..telefon je pizza hut....

 ha..nampak ..kaki ayam je tau kat lobi hotel!  eksaited sangat mak dia tuu sampai xbawak kasut..


lepastu bilik dia besaarr sangat sampai lagi sedap tido atas karpet je depan tivi..  n lepas tu hari terakhir baru mami dia tergerak hati bawa p main kolam mandi..


 nangis saje bila disuruh mandi... hmm mungkin Raudhah xsuka air kolam kot...


ok tido macam ni memang sedap gila kat hotel..lepas tu kalau Raudhah termuntah je....telefon je room servis..heaven..xpayah nak tonggang tonggek lap n basuh bagai....

best kan kalau dapat wat camtu lagi.....huhu... n dari situ baru aku tau penatnya keja audit ni..

April 7, 2014

Bila saya dah belajar lukis..

salam,

Sejak Raudhah da menginjak usia ke tahun ke 2 ni..aku semakin bersemangat nak explore minat beliau...n pelajaran pertama adalah drawing!...

.' alah..drawing??? budak budak sekarang ni kalau bagi apa pon menconteng jugak...xpayah di latih..'...betul x? tapi bagi aku....aku nak dia belajar jugak...kan kalau buat sesuatu yang terlatih lagi baik dari main taram je... so next time kalau Raudhah da pandai menconteng....hopefully beliau menconteng 'sesuatu'....

first time bagi set colour n drawing paper ni....Raudhah tekan titik titik je...belum pandai nak conteng apa apa... make sure! untuk kanak kanak seusia Raudhah ni xboleh bagi saiz kaler yang comel comel tu..habis ditelan nanti......ambik saiz JUMBO punya......





 sekarang dah jadi rutinn..kalau xdapat pegang benda ni n patahkan colour tu xsah... xpelah nak...janji kamu belajar n buat sesuatu yang berfaedah.



macam-macam style nak menconteng ni.. 

 haaah! mami...amikk gamba je keja...buatkan susu kan da betul..

lepas tu...sikit sikit sikit....ayaah...ayahhh...tuuu duk cite pasal apa la tuu berdua.......

April 2, 2014

local vacation!

salam,

agaknya kalau ada pembaca setia dalam blog ni..mesti dah cakap dalam hati....aiish! budak ni kalau pos bejalan je..mesti pegi tanjung balau..apakah terlalu best ke tempat itu?...

jawapan ni kalau dijawab oleh ahli family saya..'.borrringggg!' .. tapi disebabkan aku terlalu fanatik dan sayang gila tempat tu...semua terpaksa akurrrr...... bayangkan setiap tahun kalau turn beraya di Kota pada hari raya ke-2...WAJIB tanjung balau....hehe.....

ok diari:

malam Jumaat hari tu..aku sengaja xnak beli lauk pauk dalam peti..even telur sebiji pon xde..sebab nak suh en ayah belanja kfc kat rnr seremban nanti....best x. pukul 10.30malam kami gerak dari KL



Dalam pukul 11.30 baru sampai Seremban...Raudhah senyap je kalau kena hulur Cheezy Wedges.. tapi selera aku terbantut bila tengah sedap-sedap makan boleh pekerja mengemop, mengelap meja bagai...dengan bau sabun yang kuat tuuu....terus aku benti makan..ajak en.ayah keluar cepat cepat sebelum aku muntah!.( ni satu satunya alah masa mengandung dulu melekat sampai sekarang )....

pukul 5.00 pagi baru sampai Kota Tinggi...see...sabar gila x en.ayah drive..
pagi esoknya bersiap masak bagai...pukul 3 petang kami bergerak ke Balau...gamba di sini:


Hawaii x tema....lepas ni kita pakai baju swimming pulak tau.... masa mandi terketar ketar raudhah kena ombak air....mami dia boleh gelak...monster gila perangai....hhuhu






                                     new comer....baby Muhamad Muizuddin bin Muzaidi.

maaf..teda gamba mandi manda...semua dah xingat hp, kamera bagai masa tu....
Sebelum balik...xpernah penah singgah kat tugu ni....singgah kejap just untuk amik gamba qada'!



 

sangat bangga masa ni...semua keluarkan segala bagai hp Samsung yang canggih manggih untuk 'self-timer' mode... tapi hanya Sony Experia U saya sahaja yang berjaya men 'snap' gambar yang perfect!  .... tahniah KakRu!

                                                       tuan kamera xsempat lari...

                                              Complete! setting baik.

Galaxy Tab..rekabentuk xkotak ...so susah nak berdiri di atas kaki sendiri... sebenarnya bergantung pada tuan kamera.... hehe..

                                      The 3 of us! Mami, Ainaa Raudhah n en. ayah.....

n sebelum sampai rumah....kami singgah makan satay dekat tempat yang sangat kenangan sekali! Pasak...

dah terlalu lama kami xsinggah makan di sini...ini pun atas permintaan mak dan ayah....teringat masa kecik kecik dulu...setiappp kali ayah dapat gaji...mesti kami anak beranak akan datang makan kat sini....pernah sekali kereta ter'mati' kat tengah hutan masa kami otw balik malam tu...masa tu tempat ni masih dikelilingi hutan tebal...tawakkal je kat tepi jalan yg xde lampu jalan..bayangkan......hmmm..lepas ni aktiviti ni pun akan jadi 'MUST TO DO' jugak..lepas balau..makan satay pasak...done!.





hmm...satay daging dia sedap..rempah cukup...juicy
satay ayam....keras tapi ada rasa...
satay babat...kecewa!...xsedap....
n semua satay xde lemak yang juicy gila...hangus diluar dan cheezy di dalam..(kecewa!)
tapi kuah kacang...terbaik! boleh hirup macam sup.. 

mungkin dah tukar tukang masak...tapi xpe!....tempat kenangan punya pasal.. we will come back!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
MyHotComments.com
MyHotComments what i wanna to be..