Follow me..n i folow u..

mari menderma...

ru and amin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

March 29, 2010

taggg>>>


salam..macam xsyok je cuti aku minggu nih...huhu...bawak laptop balik bagai..tapi satu habuk report pon aku xleh nak taipp..betul2 mati kutu..tengok tivi je sampai lebam..tu pon takut2 sebab hujan petir...risau je...

dah2..entry kali nih aku xnak bebel pasal cuti ari tuh..tapi dengan berdebar2 nye aku nak jawab tag kak ina....huhuhu....abesla terbongkar rahsia aku pasni..tapi xpe..aku akan kaver baek punye....hehe

Soalan-soalannya adalah:

Siapakah diri anda di rumah?
kakak kepada 6 orang abang n 2 orang adik..(gile kuasa)..hehe..kat umah aku selalu jadi chef kehormat..bibik suri rumah n kadang2 pemegang kontrol tv yang disegani..tapi aku xbanyak cakap..selalunya banyak cakap bila umah aku riuh rendah dengan ahli keluarga yang ramai...masa tuh aku leh lupa dunia...

Siapakah diri anda di samping rakan?
seorang yang poyo..serius..banyak cakap..kalau bercerita penuh emosi..tapi seorang pendengar yang baik, memahami dan suka tolong menolong (dorang cakapla)..hehe

Lima perkara diidamkan, tapi belum lagi tercapai iaitu

1) beli kete n drive sendiri suka2 ati
2) support parents ngan hasil titik peluh sendiri
3) kawen n dapat baby sendiri
4) bela kucing parsi
5) ada keje tetap n best


Siapakah nama pasangan anda?
alamak...macamana nak tulis??? rahsia dulu eh..

Lima perkara yang anda suka dengan tentang pasangan anda:

cepat memahami
comel bila majuk
serius dalam perhubungan
matang n ada perancangan masa panjang
seorang yang besttt

Bila tarikh couple?
couple???

Apakah kenangan manis bersama pasangan?
biarlah rahsia...hehe

Lagu tema cinta?
menatap mata..kekasih halal..baik2 sayang..inilah cinta..(banyak tuh)...

Apa perubahan yang anda ingin lihat pada pasangan anda?
banyak makan agi sampai gemukkk..hehehe

March 25, 2010

sandarkan pada kenangan...

aku rasa disaat entry nih ditulis...aku memang tengah emosi xstabil..huk3...lalu aku amik keputusan nak singgah kejapppp jek kat K.A.S.I.H.S.Y.U.R.G.A
...Animated Pictures Myspace  Comments


sejak dua menjak nih ada je benda xsyok..mujur da nak balik kampung...tibe2 aku teringin nak makan kepsi, mcChicken,french fries, satay, tempura Pizza Hut, jemput2 kentang, beger daging blek paper ngan air pepsi secawan..aku nak makan semua nih sekali arung time lunch..boleh???.


aku tau mustahil weh sebab aku sedang begitu nekad tuk berdiet..huk3..xkan sesekali aku terpedaya..Animated Pictures Myspace  Comments tapi memang impian aku pon satu ari nanti nak wat macam tuh...

pagi tadi membe2 Sintok yang nak berkonvo da mula kol mengkol..sedih jek rasanya.xdapat pon aku nak jengah dorang grade..padahal dulu suka duka sama2 harung..lani saat bermakna n mungkin terakhir pertemuan kami...tibe2 aku xdapat datang....

macamanala angah pakai jubah kan..dulu masa mula2 daftar jadi rumet..macam budak2..tapi pastuh diala penasihat peribadi aku...fara pulak mesti da makin matang walaupun manja..kenangan ber5 masa kat UUM memang best..tapi tempoh pengajian yang berbeza..membuatkan semuanya makin jauh..n jauhhhh...

tibe2 aku nak review kenangan2 dulu...

masa nih sem satu..sumenye start masa orentasi..bilik pon sebelah menyebelah..aku, angah, fara, amah n ain kat depan..


sem 2..ramai2 p puncak viesta pakai baju TRADEWINDS...penat2 suh cover sedey..leh angah ketawa gembira...hahaha


sem 3...makan angin kat Jitra

sem 4..kali ni p ronggeng kat Jitra..

sinar maulidurrasul...




gambar terakhir yang kitorang amik (sem 6)..n kemudian..tiada lagi gambar seperti ini....huk3..

macam dah jauh bila masing2 mula ada komitmen sendiri..krisis yang apakah??..so, apa yang terjadi mungkin hanya tinggal kenangan..mungkin tiada lagi sepenuh hati...

tapi bagi aku..sekali berkawan..selamanya tetap kawan...
Friends Myspace Comments



eh..macam ter'sadis' plak entry ni last2...aku rasa bukan singgah kejap kat K.A.S.I.H.S.Y.U.R.G.A...ni dah complete 1 entry memori...semoga kenangan ini segar di dalam lipatan hidup kita...

March 22, 2010

pin..pin...

model merupakan fatin anak fatah...hehe..

miss giler kat dak nih..(anak aku nombor 7)...beliau merupakan akak sulung kepada baby yang bakal dilahirkan bulan 6 nih..sekarang ni beliau selalu menyepi di pasir gudang dan menyebabkan aku rindu bayangan kerana dia merupakan satu2nya anak yang pernah berada dibawah jagaan aku selama 1 minggu..2 pun ibu dan bapa beliau terpaksa berani mati menyerahkan tugasan tersebut kepada bibik profesional macam aku...hahaha...antara pengalaman menarik menjaga beliau:

1) hari pertama dijaga, beliau memakai lampin terbalik..hahaha
2) beliau dibenarkan memakan coklat dengan comot2nya sambil melap2 di sofa
3) dalam tempoh jagaan selama 4 jam sehari..beliau mudah dipujuk hanya dengan membuka channel CERIA astro..hehe
4) penjaga hanya perlu memberikan sudu kepada beliau supaya proses pemandian dijalankan dengan sempurna..
5) penjaga dapat membaca majalah sambil menjaga beliau, kerana beliau sangat suka berdikari sambil memanjat2
6) beliau tidak akan menangis sehingga ibunya pulang bekerja..hahaha..(alhamdulilah)


layan video pengalaman first aku jadi bibik..hehe

video

March 18, 2010

dush2..

Cartoons Myspace Commentsharini sangat memeningkan kepala....aku pon xtau sebabnya...mungkin disebabkan beberapa tekanan pape ntah yang timbul..


~~aku ada banyak keje..aku tau nak buat..tapi aku xtau nak buat macamana..
~~aku lapa..nak makan telur n sayur banyak2..tapi aku makan keli lagi (muak!!)
~~aku ngantok..tapi aku xleh tido..sebab kalau pejam mata..aku pening
~~aku nak layan youtube..tapi xde keinginan pon nak search kat google..
~~aku nak siapkan report..tapi aku xbukak langsung dokumen report arini..
~~aku nak minum neslo...tapi aku xde semangat langsung nak buat..
~~aku nak men mesej..tapi henset pon aku malas nak pegang..
~~aku nak tulis diari praktikal..tapi nak pegang pen pon aku da berpeloh..

~~n last sekali..aku nak masukkan entri laen tapi aku p tulis entry nih...sori
Cartoons Myspace Comments

March 17, 2010

mY Dreamzz..

last week...aku amik OT..hehe..sungguh poyo..ko budak praktikal la...xde istilah o.t k..xlayak..huhu

aku, nurul n asyir..berkobar2 bukak booth expo halal kat UM..memandangkan breakfast dan luch disponsor oleh RASAMAS plus Tan Sri Ali Hashim dari JCorp akan datang..maka kami menjangkakan sambutan yang hangat sehangat HOTFM dari student UM..namun..>>

excited tuh..decorate booth bagai..pasang rak tepi tuh..mencabar minda..menunggu kedatangan customer...hehe...

tapi masih lengang walaupun perasmian telah bermula...huhuhu..tapi actually dapat jugakla sales melebihi target..promot kaw2 punye...(sila abaikan susunan kotak yang bercelaru di belakang banner)

aku hampir mati kutu..tibe2 nampak seorang jurukamera memegang sebiji kamera DSLR idaman aku..lalu..tanpa segan silu, aku pinjam kamera tersebut dan posing ala2 photograper profesional..(kunun..)


sangat teruja....huhuhu..bila la nak beli sendiri nih..pastu p bengkel fotographer..pastu bukak studio..pastu amik oder..pastu tiap minggu orang panggil amik gambar wedding...wow..seronoknya idup aku masa tuh..hehe..
**sungguh hebat memasang angan2..
Animated Pictures Myspace Comments

P/S::tiba2 xtvt ari tuh menjadi aktiviti best top 10 tuk aku..**hanya kerana aku dapat menggunakan kamera itu untuk beberapa minit..huhu

March 15, 2010

musim sakit yang berirama..

dah 2 ari aku menderita penyakit nih..hampir setiap detik aku bermukus..ooo000ooh..pilunya...
mujur pagi tadi...tibe2 jek da sembuh..biasanya dia akan melalui peringkat2 tertentu untuk sembuh..tapi kali ni dia potong barisan!!...alhamdulilah

mungkin disebabkan malam tadi...balik opis..aku terus tumbang....bangun kejap tuk mandi2 pastu minum teh panas.......pastu aku sambung tido lagi...memang kaw2 xsedar langsung...Bangun pagi tadi......magik!!!..aku da xselsema....hehehe

jadi, apa motifnya aku nak tulis entry nih?..nak gtau yang aku ada kuasa magik???..
...tidak sama sekali....

sebenarnya..aku nak cakap..kalau kita sakit ke..rasa xselesa ke..mungkin ianya dari tidakbalas tubuh kita yang kepenatan..xsemestinya kerana cuaca..trend semasa..atau pape jelah...yela..orang demam..kita pon kena demam..xsemestinya ok..

jadi seiring dengan tema aku bulan ni...positive..positive..n positive..
jadi secara xlangsungnya..aku da jadi positif sikit2..hehe


kesimpulannya...kalau da tau diri tuh sakit..banyakkan rehat n minum air masak banyak2...thinking positive pastu banyakkan berdoa..insyaAllah sakit pon da xnak ngendeng lama2 ngan korang...xbestttt..hehe..
Bye Myspace Comments

March 12, 2010

dapat award....yey..

salam..arini aku dapat award dari kak ina..wahh..rasa diriku begitu berharga...hehehe..thanks akak..


Tag's Rule
  1. Thank & link the person that gave you the award.
  2. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered
  3. and think are fantastic
  4. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award.
  5. State 7 things about yourself.
yang pas untuk 15 orang ni susah sikit::nak pas kat sape ek..pompuan je kan yang leh dapat award ni..huk3.ramainya..5 orang je boleh kan..kan..

1) bagi kak ina balik
2) kak nana (my akak ipar)
3) ohh cantik
4) kat anem
5) madey

about my self:::

1) seorang yang xdela baek sangat..xdela jahat sangat...sedang2 saja

2) aku seorang yang kuat makan..lagi2 fast food...o0o0h my fevret

3) seorang yang sensetif dan suka pikir bukan2.....minta maaf kepada mangsa2 keadaan ..huhu

4) sangat2 sayang binatang..tolong jangan dera mereka !!!...

5) tak suka makan coklat dan durian!!!....x kaw2..

6) kalau dah ngantokkk..xde sape dapat menghalang keinginanku...hehehe

7) seorang hamba ALLAH yang masih banyak kekurangan...








March 10, 2010

BROGA HILLS HIKING>>!!-menuju puncak-

testing..testing..one..two..three..Animated Pictures Myspace Comments

salam..seperti yang telah aku gembar-gemburkan sebelum ni mengenai projek 'baek punye' di BROGA HILL...jadi pada saat dan waktu ini aku telah berbesar ati tuk mereportkan kejadian tersebut..hehehe..banyak kenangan..tapi begitu pahit untuk aku telan...

Animated Pictures Myspace Commentshuk3..biarlah hati brbicara....>>>

0230 pagi nan indah..berkobar2 team kete kak zu pecut p opis..sejukkk..sambil2 menunggu team2 laen tiba..sempatla aku kejam mata 100-200 saat..sambil me'snap' gambar sendiri...hehe
tepat jam 0300 pagi..konvoi 3 kete dengan gembiranya menuju ketempat kejadian..aku???..meneruskan sesi lelap..sedar2 aku berada di sini>>
!
!
balai polis??!!..apa yang terjadi??..aku sedikit gabra dan kelam kabut..setelah ditenangkan..baru tau citer..upe2nya nak tanya jalan..sebab menurut man..setelah agak lama memandu..xde jugak signboard broga hills..sesatkah kami??...xla..lepas tau jalan..terus menuju kearah yang di tunjuk oleh pegawai polis tadi...

kami melalui lorong2 kelapa sawit..yang ada hanya lampu kete sahaja..sedikit takut dan was2..tapi nekad..gerak jugak..lepas tu..dengan rasminya kami tiba tepat jam 0430 pagi..tanpa melengahkan masa...>>>>

...parking, tukar kasut, pakai beg, cek barang, baca doa dan kami pon memulakan HIKING...

penat xterucap dengan kata2..kaw2 mencabar naluri kewanitaan aku..

wajah pelik asyir n man..diganggu makhluk halus mungkin..xde sesiapa berani menegur..


akhirnya..sampai ke puncak dengan selamat jam 0600 pagi..gembira bukan kepalang..
tapi malang yang ber'bau'....tiba2 perut aku memulas dengan dahsyatnya..hanya satu ungkapan yang mampu aku kongsikan...
NAK PEGI TOILET!!!..PLISSSSSSS.Animated Pictures Myspace Comments

...tapi xdapat den nak nolong...huk3..1 jam setengah tu mendaki..gile nak turun laa tu jugak...nak xnak..tahan sampai muka biru..

sempat jugakla aku snap gamba sket...tawa dalam tangisan..

crowded kaw2 orang masa tu..dalam pukul 0800 pagi..actually aku xsampai puncak pon..disebabkan masalah perut yang kritikal..hanya berhenti di puncak pertama dan melihat orang laen ketawa girang..huuhhuhuh

and....matahari dah nak naek..0930 pagi...team decided nak balik...of course aku adalah manusia yang paling gembira dan girang saat tuh...

tapi seksa sungguh menuruninya dalam keadaan perut yang 'sarat'..OH TUHAN...

senyuman yang dipaksa..huhuhuhu

sampai jek kat kete...cepat2 gerak dan menuju ke mana2 stesen minyak berhampiran..
xsempat kakzu nak parking..aku dah berlari anak mencari toilet..xnak ramai pulak toilet pompuan...akhirnya..kami menggunakan toilet lelaki dan man menjadi pak jaga..terima kasih man...hahahaha

pastu..........
...nak tau lagi.??!!

..kitorang pegi singgah plak kedai makan..n aku makan nasi lauk ikan keli+sambal pedas..pergh sedapp..(xserrik tuh)..hehe

balik tuh aku terus pengsan ....Animated Pictures Myspace Comments

kesimpulannya..aku memang rasa hebat sebab berjaya menjejakkan kaki kat puncak Broga..satu kenangan yang xmungkin aku lupakan..huhuhu
::...::

March 9, 2010

TEORI CINTA Episod 2

salam sejahtera dan semoga sihat2 selalu hendaknya...bertemu lagi kita dalam rancangan WakEnaBeb..oopss..terlebih sudah...baiklah..tanpa membuang masa..kita mulakan rancangan kita dengan tajuk yang sangat HOT iaitu....

hakikat keperibadian tidak boleh diubah kerana hakikat cinta

Menjadi diri sendiri adalah salah satu nikmat dari Illahi yg pada dasarnya tidak kita sedari, dengan menjadi diri sendiri kita sepatutnya boleh menjangkau satu kebolehan yg kita sendiri tidak percaya kita mampu melakukanya, tp para pencinta, para kekasih dan para2 sakura zaman sekarang ni lebih mengutamakn cinta dr prinsip sendiri..prinsip disini boleh dimaksudkan sebagai pegangan atau makna yg lebih ringan ialah apa yg kite suka n slalu buat dengan batasan2 tertentu…

Pada dasarnye, apa yg kita gemar lakukan tak kira bersama kawan2 atau sebagainya adalah hak mutlak kita, tidak ada kena mengena dengan kekasih kita..sikit pn xde kena mengena….asalkan ia tak lebih dari batas2 tertentu lah….

tp budak2 baru nak naik zaman sekarang ni rela dengan hati yg rilek mencampur adukkan dua benda ni,demi mendapat cinta sang kekasih yg kita pn xtau sampai mana penghujung nya,kita rela lepaskan perkara2 yg kita suka buat…..patut ke??..adakah dengan cara ini.. kita selesa dengan kehidupan kita sehari-hari…..LU PK LA SENDIRI!!

Makanya..Main point disini ialah kita sebenarnya boleh mmbuat apa saja yg kita nak buat macm kuar dgn kwn2 ke tanpa memberitahu pasangan kita…sebabnya??.. kita belom kawen n xde dlam sejarah mengatakan kalo kite bgtau setiap pergerakan kita pada pasangan, kita akan bahagia,kita akn happy...xde... xde…dan tiada ya..

cuma ape yg kite perlu pegang adalah :::

Solat jgn tinggal,nak g ceruk mana pn solat jgn tinggal, sbb dgn solat bru kite bole terhindar dari perkara2 yg tak elok ,

Ingat batas ko tu,da ade awek/balak nak gak menggedik ngan orng laen,kalo gurau2 takpe…

Percaye kt pasangan anda sebabnye kalo xpercaye ..takkan jd la tajuk ni...maksudnya korang selalu interrupt his/her life..,tanya itu..ini...xde keje laen ke, kalo dalam hati ada rasa percaye apa2 pn jd mudah, let say si dia curang break je...but if u wanna give a 2nd chance, think twice trice n do it all over again, sbbnye 2nd chance given meaning ur trust mesti discounted to 50% betol tak…sbbnye korang felt unsecure n more carefull n being more protected as u don’t wanna lose him/her for the 2nd time…so lepas 2nd chance xde la percayanye…

last skali.. Make sure die selamat,if its happened to be bila korang call n kebetulan dia kt luar,..jangan naik darah plak,.naik lift takpe..hehe...ok2..maksudnya kat cni..bila dia kt luar xpe ..tnye dia kuar kt mana n nak balik pkul bape je…tunjuk rasa care..pastu letak…end the call with love word..sayang ke baby ke..jgn maen hang up je..tu gesture yg menunjukkan korang xpercaya kt dia n tak percaya kt teori ni..>>pastu bile sampai masa yg diorng ckp diorng nak balik call lg, this is to make sure he/she have arrived home,tp kalo dia kt luar lg korang ckp la..”nnt da sampai rmah call/sms abng/i/sayang/intan payung/anje/ucuk/dan sebagainye ye”..this is for not putting any pressure for him/her…asalkan kita tau die selamat…

Haa ni la die….sbb kita ngan awek/balak kita adalah dua entity yang berbeza... suma laen yg sama satu ja..,'HATI YG KONGSI RASA SAYANG N CINTA'….itu saja da mencukupi

Pastu lepas korang dah baca teori kat atas2 ni mesti jauh disudut hati pulak ckp “nnt kalo xbgtau kite da kire xjujur”..haa jwpan utk persoalan korang ni terletak pada teori cinta volume 1 n next volume yg aku akan keluarkan….TUNGGUUUUUU!!!....


p/s:: rancangan teori cinta ini di sponsor oleh Dr. Cinta kat opis aku...hehe..Animated Pictures Myspace Comments

March 8, 2010

mood KEMBALI senyum...

hehehe...xpahamla aku ngan situasi lani..
kejap monyok macam belacan..
kejap senyum macam McD..

OK2..aku hepi sebab::
1) semalam dapat panggilan hangit..hehe3..da berbaik2..xnak majok2 agi k..
2) tibe2 pagi tadi dapat emel...menang topup RM 10 dari kontest kat sebelah ni...(tu yang aku tempek kat blog ni tuh...)..

mungkin disebabkan cuaca yang xmenentu nih..aku pon terpengaruh juga (salahkan cuaca??)...ok2..aku sedang sedih...bersedih menangisi beberapa perkara...mungkin cuma perkara kecil..comel..dan kau memang daboom bagi orang laen..tapi bagi aku yang sensetif....actually very big matter...huk3..***ok2..tapi perkara tersebut telah habis dan di
'the end' kan oleh aku semalam...xde 'to be continue' lagi ok..

aku telah mula menyenaraikan dan memikirkan beberapa penyelesaian..dan aku telah menemui beberapa penyelelesaian yang 'baek punye'..**kakru is going to be matured girl**..

vote for me plissss..hehe

March 7, 2010

HuARGHhhhhh

salam ari Isnin...

0630 pagi tadi..aku xnak bangun tido langsung...tapi disebabkan arini keje..aku bangun jugak terkedek2..mandi yang paling x ekhlas..n gosok baju slow2...pakai tudung ngan mekap ala kadar jek..

0730 aku da gerak dari umah..sambil dengar Era....zzzz.. aku tertido..sedar2 jek da sampai bangunan Symphony depan opis nih...huk3

0800 pagi sampai ofis....terus bukak laptop.cek2 emel tengok apa yang patot......terus aku nampak 3 emel....
1) edit proposal - submit esok
2)paper work praktikal - submit 12hb
3)contoh report praktikal dari senior - 38 page..

pastu.. semalam lagi ada jek yang xkena..pergh..memang mo0d kaw2 xsyok arini...

March 4, 2010

BROGA HILLS HIKING>>!!


amacam??...ada yang berminat x??..kalau rasa nak join..sila isi nama kat white board ni sebelum pukul 5.00 arini..

ok..sebenarnya tentatif program ni da diubah..sebab???...keinginan majoriti yang sangat membuak2 untuk melihat matahari terbit..jadi, Man sebagai pengarah projek telah menukar tentatifnya ondspot!!

tentatif terbaru:

tarikh: 06/ 03/ 2010 (sabtu)

0230 pagi: berkumpul kat ofis
0300 pagi: bertolak
0445 pagi: tiba di tempat kejadian
0456 pagi: start HIKING
0530 pagi: tiba di puncak DAN aktiviti bebas...

maknanya...pas balik keje ni aku nak tido kejap..ok2 actually lama sket..untuk mengumpul balik saki baki tenaga aura aku ni sebelum HIKING..dan moga aku xpancit2 sampai ke puncak..ALL THE BEST KAKRU!!

March 3, 2010

R.I.N.D.U

dah macam lamaaaa sangat aku x mencoretkan citer ati aku..sejak ari tuh..ala yang aku cakap nak jadi Hulk Hogan tuh..hehe..xmatang sunggoh!!

arini aku nekad nak ubah rupa umah aku ni..kasi ceria..gembira..hepi ending sket...yela..bila aku jengah blog orang len...ceria jek..blog aku??macam hampeh..suram gelap gelita..

dah tu jek aku nak cakap...hehe...mood aku kaw2 ngah best condition punye sekarang nih...yela lagi 3 minggu praktikal..n aku nak lepak UUM jumpa membe2 lama..AKU RINDU KORANG....
(amah, angah, fara, yana, kak iza, madi, anem, amir, lab tradewinds n yang len2)...huk3..

p/s: pasni aku ak ejas letak katun2 sket..kasi lagi..lagi ceria..amacam???

March 1, 2010

TEORI SEBENAR CINTA

hari ini aku telah mendapat ilham baru yg aku rasa sesuai utk aku kongsikan bersama korang, aku akan mulakan satu segmen terbaru dalam rancangan aku ni. Its about LOVE THEORY, kalo dalam bahase kota tinggi nye ialah TEORI CINTA....hmmm..terase diriku ini cun pule tibe2....

Dalam segmen ni aku akan ceritekan semua pasal keadaan2 sebenar cinta dari semua sudut pandangan..lelaki dan perempuan...jantan dan betina...adam dan hawa..uda dan dara...romeo and juliet...p.ramlee n saloma...abg kassim n mila...n aku dgn A_ _ _ T_ _ _ _....hmmm this is sooo interesting...

1) Menjadi seorng yg terus terang dan seorng yg memahami ialah sesuatu yang mustahil bagi seseorng individu pada mase yg sama..

setuju tak kalau dikatakan kita selalu berada dalam satu situasi yg kita rasakan kita sudah terlalu cukup membuktikan rasa kejujuran dengan sikap berterus terang dan persefahaman yang tidak dibuat2 ..ikhlas dari hati..namun akhirnya berakhir dengan perselisihan yang tidak sudah2...susahnya untuk memujuk kekasih hati..ada saja yang tidak kena..tapi knapa???..salahnya di mana?..hati bingung dengan teka teki dalam hati sendiri..tertanya2 di mana silapnya..

ok,.di sinilah point yang aku nak sampaikan...sikap kita yang terlalu berterus terang dan merasakan diri adalah seorang yang memahami...adalah satu kesalahan paling besar dalam satu perhubungan yang tidak kita sedari...

memang berterus terang itu positif..sesuatu yang sangat didambakan oleh setiap pasangan..rasa percaya semakin tinggi.respek..malah rasa selamat..tetapi percaya x sebenarnya ia tidak sesuai atau dengan kata lainnya mustahil jika ketika berterus terang kita merasakan kita sebenarnya seseorang yang sudah memahami..kenapa ???..

ok kita tengok maksud memahami...ia bukanlah hak kita...istilah dan maksud sebenar memahami hanya boleh difahami dan dirasai oleh pasangan kita..setuju??...jadi apabila seseorang itu mengatakan dan menegaskan bahawa dia sudah cukup memahami ketika berterus terang...sebenarnya dia BERBOHONG!!.diulangi dia berbohong pada diri sendiri dan juga pasangan.**emo plak**...macamana tu?...ok kita tengok contoh>>>

suatu hari anda sedang melakukan aktiviti hari minggu seperti biasa (shopping2..makan2..) borak2 n bergurau senda...tiba2 disebabkan anda berterus terang...situasi menjadi tegang...contohnya:
boy : aritu saya kuar ngan kawan lama..pempuan..kesian dia..ada masalah ngan boyfren....
girl : kenapa awak mesti kuar ngan dia..dah xde kawan lelaki ker nak kuar?
boy : takde lah awak kena la faham, dia sedih, tak salah kan?
girl : habis tu! kalau saya buat benda yang sama kat awak?!
boy : awak kenapa ni? bukan ada apa2 pon...kawan jer kan..kenapa emo sangat ni.....
girl : awak tu yang xfaham saya!!..

n bla..bla..bla....
sudahnya...xmesej seminggu..merajuk..jauh hati...apakah??? ...


jadi, kesimpulannya memahami dan berterus terang bukanlah satu gabungan yang serasi dalam diri seseorang insan..memang baik..tapi...hm..susahla...sukar untuk diperincikan melalui penulisan pendek..




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
MyHotComments.com
MyHotComments what i wanna to be..