Follow me..n i folow u..

mari menderma...

ru and amin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

October 6, 2014

Raya Haji diaries

Salam,

alhamdulillah Raya Haji kali ni dapat dilalui jugak dengan berjaya walaupun... walaupon...
xdapat balik beraya ( T , T ) 

Dulu masa membujang.. macam xde hal je kalau xbalik beraya masa AidilAdha.. tapi bila dah berkeluarga ni... perasaan dia... pantang cuti panjang kalau xbalik kampung tu.... uuuiiiih sentap dia.. hati tisu lah...

tapi xpe.. hidup ni kena memahami. tuntutan kerja ni kekadang xleh nak jangka..

ok jom cekidauttttt ape la yang kitorang buat..

hehe.. pagi pagi bangun buka tv dengar takbir... kemain semangat Raudhah pakai baju kurung... ni barulah semangat... suka sangat..



lepastu masuk dapur.. tengok tengok xde pape pun.. huhu..  tetiba muncul  idea... JOM buat Congo Bars! da printscreen siap siap... so  try n error !..

 sebelum bakar..


sebelum bakar.. punyalah semangat.. raudhah da rasa rasa.. macam makan eskrim pulak.... belom siap la adikkk!
 
n taraaa!..  dah siap.. n alhamdulillah jadi.
rezeki.. petang tuh pegi beraya rumah kakak ipar.. adalah buah tangan untuk di bawa.



n sebelum balik petang tuh.. singgah tesco cari lauk.. sempat Raudhah main permainan kegemaran beliau...

okla.. malam tuh kitorang layan frozen reramai.. memula Raudhah duk ralit tengok sengsorang.. tetiba mami n ayah join.. terus layan sampai habes... 

Best rupanya cite frozen ni! no wonder la.. JADI VIRAL!




September 17, 2014

My Baby's turn TWO!

salam,

akhirnya klik jugak button update. alhamdulillah hari ni 18 September 2014.. jadi semalam secara rasminya adalah birthday Ainaa Raudhah Md Aminuddin Thaha.. 
17 september 2014!

happy birthday sayang bucuk bam bam kakak! mami n ayah always love u.... 

walaupon kadang mami eeeh geram jek bila kakak tetiba menjerit sekuat kuatt ati pukul 2 pagi semata mata nak susu panas... kekadang kakak sesuka atiiii jek duduk atas riba mami masa mami tgh drive lelaju....tumpahkan nasi n air milo atas karpet..conteng badan kakak pastu dengan mami mami skali kena conteng...baling hp mami dalam air.... main tuang beras dalam oven..  geramm jek.. besar kecik besar kecik mami tengok.....

tapi pastu mami tetap kiss ubun ubun kakak.. peluk kakak kuat kuat.....sebab mami n ayah terlalu sayang kakak.. mami n ayah selalu berdoa semoga kasih sayang ini akan menjadikan kakak seorang insan yang terbaik dan berbakti kepada agama, bangsa dan negara....
 
......................................................

3 kali tau hari memperingati birthday beliau utk tahun ni... nampak x betapa tumpuan penuh diberikan tanpa sebarang kontroversi..
tapi KPI mami utk proses adik Raudhah  sebelum masuk 2 tahun x dapat achieve nampaknya... hehe 

1 Zulkaedah ( Birthday Raudhah dalam bulan islam )







 masa ni kebetulan balik kg mami... kemain eksaited.... xsempat nak tiup tiup lilin bagai... rumput da terpenyek di tekan tekan..... hehe


14 September ( sambutan in advance )






 sambutan sekali dengan sepupu belah en.ayah.. kebetulan  ibu mertua mami datang dari kampung .. n apa lagi let's Party!


16hb September


ayah bawa jalan jalan kat Alamanda... kononnya nak belikan toys... kemain eksaited dengan miow nih.... tapi da terkoyak koyak.. spoil mood nak belikan... kecewa la dengan toys kat alamanda nih.... mahal tapi buruk!  

see! sampai terlentang Raudhah main pondok pondok dengan miow nih... last last xnak jugak sebab nampak selipar frozen... terus IiiiiiiGoooooooo!  Iiiiii Goooo! ( Let it go versi raudhah.... hehe )

lepas alamanda terus jalan uptown cari toys frozen.. tapi xde jugak... ok nanti kita cari lagi yek kakak a.k.a besday girl...


August 11, 2014

hari raya... ok lagi kan kalau nak cite... :)

salam,

sebelum cerita dimulakan..sebelum melalut sampai xingat pucuk pangkal... 
saya nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri pada semua... ingat tau... sebelum puasa 6 make sure puasa ganti dulu k. peace!

alhamdulillah raya tahun ni yang paling lamaa cuti... start Jumaat 25hb July sampaiiiilah 3 hb Ogos 2014! almost 2 weeks! haha... da macam cuti kahwin!  Tu pon sambung lagi 3 hb - 4 hb sebab mc.. suara da xkeluaq plak tiba-tiba...demam panas.. ( T _ T ).. Bayangkan bila naik keje.. mooood dia xde langsung....huhu
 
tema baju tahun ni kelabu / grey dengan pink pink sikit... ok la last minit.. 2 malam terakhir tu abes berpusing keliling bandar Kota mencarik.... strategi utk dapatkan tema kaler... cari dulu baju yang cantik n sesuai untuk Raudhah... baru mak pak dia plak.... buat kaler reference.




ok la adil n saksama plannya.. 4 hari di Kota n 4 hari di Batu Pahat... Hari- hari lain yang terlebih... kita boleh kemas rumah kat KL..



 jap.. gamba udang sambal petai ni is the must!.. ooh.. sebelah tu kuah kacang versi mak.. TERBAIK!


OK LAST! GAMBAR FAMILY LAGI... best!



June 20, 2014

3rd Anniversary - GOLD COAST MORIB RESORT

Salam,

tahun ni kitorang buat kelainan sikit.. n insyaAllah nak berterusan..
Disebabkan annoy n tercabar sebab xhabes habes dapat email n promo pasal Gold Coast Morib ni .. Lalu kami sekeluarga ambil keputusan nekad untuk try jap sambut annyversary sambil bawa Raudhah main-main kat sini..

info: annyversary ( 11.06.2014)
         Celebrate      (17 & 18 .06.2014) -sebab xnak sibuk sibuk dengan crowded cuti sekolah..


promo price RM 163 included 2 tiket theme water park and daily breakfast



lepas je check in bilik..terus rehat rehat solat n main main.. so far, bilik dia ok lah siap dengan balcony..xberapa nak privasi sangat sebab balkony berhadapan dengan bilik bilik lain...tetap kena pakai tudung bagai kalau rasa nak berangan sambil layan perasaan.. tapi memang seram dengan anak kecil sebab grill balcony tu jarang jarang... so kalau anak kecik macam Raudhah...tolllooonggglah beware.....bahaya!

n petang adalah masa yang dinanti..tukar uniform! n reramai jalan ke water theme park..dekat ground floor saje...lenganggg n rasa macam private water theme park jek...mak mak jenis macam aku apa lagih..memasa nilah tanjat panjat sana sini....xpayah nak cover ayuu bagai..

 haa..nampak kan lengang dia..








best memain air pastu masuk gegelung and meluncur dari atas... kemain....pastu tetiba baru tau...aku sorang je terlepas masuk benda alah tu sebab kena pakai bikini baru leh main benda tu...diskriminasi tau!....** korang dapat tangkap x gegelung mana? alah yang kita meluncur masuk dalam terowong pastu pusing pusing sengsorang n tetiba KEBUSSSH jatuh masuk air...yang best gila tu!***

n petang tuh menikmati pulak keindahan matahari terbenamm..





n malam pulak...saat ni lah segalanya berubah!..masa tuh da lapa gila gila sebab penat main air kan.. jadi atas recommendation dari budak sambut tetamu n beberapa orang lagi...kitorang pon beriya iya pegi cari makan kat dataran Morib..King Ikan Bakar!.. ouch..teruja dia.....

order jenahak bakar + sup ayam + kailan ikan masin + oren jus + tembikai jus!.....

 kecewa sangat! ikan xde rasa.. xsegar pulak tu!..sup macam air..rasa perasa saja.... yang boleh dikatakan sedap just asam jawa yang buat cicah tu jek!

tuddiaaa..air tembikai dia! sedih kan... 

bukan nak memusnahkan kepercayaan orang lain..tapi kalau macam gini dorang boleh kata terbaik kalau dibanding bagan lalang.....memang rasa tertipu! sebab even pun dekat bagan lalang xsedap sangat...tapi ikan dia fresh!....

n malam tuh tapau beli biskut n jajan untuk standby kot kot kelaparan..yela kan sementara tunggu breakfast hotel esok! 

TAPI!..breakfast dia pon sangat mengecewakan.... n yang paling sedap pun hashbrown n pastri.... segala menu lain yang macam lontong, mee goreng, pau mini..xmenepati cita rasa....n en.amin terpaksa keluar dari restoran tu sebab dia ada terbau sesuatu... kecewa kan>>>

so, sebagai kesimpulannya.... kami terpaksa keluarkan dari List untuk kategori MESTI DATANG BALIK!....




April 29, 2014

isu air.. alhamdulillah xkena catu..tapi kena yang lain plak..

Salam,

ok da dekat seminggu xupdate..xziarah blog..

beberapa hari ni asik amik EL sebab Raudhah tetiba muntah n cirit birit.. bayangkan sampai menggigil badan menahan sakitnya tu....kami x berapa aware sebab Raudhah ceria girang gembira je macam biasa...start kat taska tiba-tiba mencirit...

Khamis:
masa nak amik Raudhah kat Taska dorang terus cakap..arini Raudhah cirit birit sampai tembus kat lantai.. masa tu Raudhah tertido n bila bangun nampak mami terus menangis sampai gigil badan... mami cuak gila!... n bila sampai rumah Raudhah terus ok..ceria gembira n paling penting selera makan superb!

Jumaat:
Mami xconfidence nak pergi work.. nak pantau kesihatan Raudhah... terus amik EL... seharian Raudhah ok..xde cirit langsung...

Sabtu:
Mami n ayah hantar Raudhah pergi Hospital Annur untuk injection 18 bulan.. doktor cakap.. Raudhah ok je..sihat.. n masa kena enjit Raudhah buat muka seposen... ** sihat betulla tu makna nya..hehe** n balik hopital singgah makan spagetti n nasi arab dekat belakang hospital..selera betul Raudhah dengan spagetti...  mami n ayah hepi kemain

Ahad:
tiba tiba Raudhah muntah balik pukul 3 pagi n pagi tu cirit teruk sampai tembus katil...lepastu kondisi Raudhah normal

Isnin:
Raudhah muntah lagi pukul 4 pagi... n pagi cirit lagi (waktu yang sama)...... mami and ayah terus bawa Raudhah pegi Homeopathi kat Bandar Baru Bangi..... doktor advise untuk bagi Raudhah susu n air dari sumber air mineral sahaja...n ubat untuk kurangkan muntah

Selasa: (semalam)
Alhamdulillah muntah Raudhah dah beransur baik.... tapi masa mami hantar Raudhah pergi school... Raudhah cirit dalam kereta...sampai pukul 11 pagi (7 kali Raaudhah cirit).....
mami terus u turn balik pergi klinik kerajaan.. n Raudhah disuruh refer ke bahagian kecemasan Hospital Serdang......




 Lembik je da xbermaya...tahan sakit perut n cirit birit...


 sampai tertido... penat sangat..


 kat hospital.. tunggu turn kejap je nama dah kena panggil..alhamdulillah x ramai orang sangat..


 kena inject... doktor amik darah sampai 2 botol sample...ngeri je mami tgk... 
yang kelakarnya..xleh lupa... masa doktor nak inject... 
doktor:'  misi nak amik darah sikit...boleh mintak tangan adik?' 
Raudhah: terus lepaskan botol susu , hulur tangan n cakap ' nah!'.. haha...mami mode: touching!


 lepas setengah jam kena inject n dapat coklat....terus dia tanggalkan kapas kat tangan dengan rakusnya... mami mode: terlopong!

Raudhah kena amik sample darah sebab doktor cakap nak cek kemungkinan denggi / kurang sel darah putih

alhamdulillah selepas 1 jam setengah tunggu turn......Doktor cakap Raudhah sihat....darah normal.....n cuma kena jaga makan minum ....

malam tadi: 
Alhamdulillah mami n ayah lega.... Raudhah terus x muntah n xcirit lagi........ THANK YOU ALLAH..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
MyHotComments.com
MyHotComments what i wanna to be..