Follow me..n i folow u..

mari menderma...

ru and amin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

March 1, 2010

TEORI SEBENAR CINTA

hari ini aku telah mendapat ilham baru yg aku rasa sesuai utk aku kongsikan bersama korang, aku akan mulakan satu segmen terbaru dalam rancangan aku ni. Its about LOVE THEORY, kalo dalam bahase kota tinggi nye ialah TEORI CINTA....hmmm..terase diriku ini cun pule tibe2....

Dalam segmen ni aku akan ceritekan semua pasal keadaan2 sebenar cinta dari semua sudut pandangan..lelaki dan perempuan...jantan dan betina...adam dan hawa..uda dan dara...romeo and juliet...p.ramlee n saloma...abg kassim n mila...n aku dgn A_ _ _ T_ _ _ _....hmmm this is sooo interesting...

1) Menjadi seorng yg terus terang dan seorng yg memahami ialah sesuatu yang mustahil bagi seseorng individu pada mase yg sama..

setuju tak kalau dikatakan kita selalu berada dalam satu situasi yg kita rasakan kita sudah terlalu cukup membuktikan rasa kejujuran dengan sikap berterus terang dan persefahaman yang tidak dibuat2 ..ikhlas dari hati..namun akhirnya berakhir dengan perselisihan yang tidak sudah2...susahnya untuk memujuk kekasih hati..ada saja yang tidak kena..tapi knapa???..salahnya di mana?..hati bingung dengan teka teki dalam hati sendiri..tertanya2 di mana silapnya..

ok,.di sinilah point yang aku nak sampaikan...sikap kita yang terlalu berterus terang dan merasakan diri adalah seorang yang memahami...adalah satu kesalahan paling besar dalam satu perhubungan yang tidak kita sedari...

memang berterus terang itu positif..sesuatu yang sangat didambakan oleh setiap pasangan..rasa percaya semakin tinggi.respek..malah rasa selamat..tetapi percaya x sebenarnya ia tidak sesuai atau dengan kata lainnya mustahil jika ketika berterus terang kita merasakan kita sebenarnya seseorang yang sudah memahami..kenapa ???..

ok kita tengok maksud memahami...ia bukanlah hak kita...istilah dan maksud sebenar memahami hanya boleh difahami dan dirasai oleh pasangan kita..setuju??...jadi apabila seseorang itu mengatakan dan menegaskan bahawa dia sudah cukup memahami ketika berterus terang...sebenarnya dia BERBOHONG!!.diulangi dia berbohong pada diri sendiri dan juga pasangan.**emo plak**...macamana tu?...ok kita tengok contoh>>>

suatu hari anda sedang melakukan aktiviti hari minggu seperti biasa (shopping2..makan2..) borak2 n bergurau senda...tiba2 disebabkan anda berterus terang...situasi menjadi tegang...contohnya:
boy : aritu saya kuar ngan kawan lama..pempuan..kesian dia..ada masalah ngan boyfren....
girl : kenapa awak mesti kuar ngan dia..dah xde kawan lelaki ker nak kuar?
boy : takde lah awak kena la faham, dia sedih, tak salah kan?
girl : habis tu! kalau saya buat benda yang sama kat awak?!
boy : awak kenapa ni? bukan ada apa2 pon...kawan jer kan..kenapa emo sangat ni.....
girl : awak tu yang xfaham saya!!..

n bla..bla..bla....
sudahnya...xmesej seminggu..merajuk..jauh hati...apakah??? ...


jadi, kesimpulannya memahami dan berterus terang bukanlah satu gabungan yang serasi dalam diri seseorang insan..memang baik..tapi...hm..susahla...sukar untuk diperincikan melalui penulisan pendek..




5 comments:

  1. Yurp..tis one i agree..
    tak payah nak bangga konon2 kite jujur ngn pasangan masing2.
    org kate nk bercinta ni biar bijak.
    tak perlu ckp sesuatu yg bleh dtgkn confusion.
    thumb up for tis post.. =)

    ReplyDelete
  2. kita tak tah apa yg dia hendakkan..
    dia pon tak tahu apa yang kita hendakkan
    lama2 jadi gaduh la.....

    jujur pon tak leh sangat...

    ReplyDelete
  3. betul2..kadang2 susah nak jangka emosi pasangan ni...huhu

    ReplyDelete
  4. afdlin shauki said:-

    keep it up kak rue....let the lady see d truth of true love without saying I LOVE U

    ReplyDelete
  5. oops..kak rue is lady ok...hehehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
MyHotComments.com
MyHotComments what i wanna to be..