Follow me..n i folow u..

mari menderma...

ru and amin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

March 8, 2012

love story .... kisah selepas 8 bulan bergelar cik puan.

salam..

cuti cutan kali ni..aktiviti life full!
dari kemas rumah, jalan2 dating, jadi pemandu pelancong, shopping2..hehe. wallah syok!

ok2 sebenarnya tajuk ni saje diletop2kan..
.untuk dapat feel life artistik yang selalu sangat diwar-warkan....

sebenarnya xde pape pon..saje nak buat entry letop2 macam ni dengan harapan.::::.

satu hari nanti bila da tua2 xde keje nak buat...boleh bace blog ni n gelak sama2 dengan husben.**kalau masa tu blog ni masih wujud lagila**
lepastu ungkit mengungkit..semakin lama...menjadi rinduuuu..
maka secara otomatiknya akan mekar semula cinta rumantis zaman duda dan dara...ceewah!

sebenarnya xdelah secretto2 sangattt...
just cuma bila terkenang balik susah payah kami bina hidup berdua di sini membuktikan kesabaran dan kefahaman memang sangattt penting untuk sebuah rumah tangga....

bayangkan:
masa mula2 kahwin...
rumah kosong bagai tanpa sebijik pun perabut..yang ada pun 4 bijik bantal n 3 buah toto....
basuh baju dengan tangan je ....berbaldi2 sebab bertimbun2 kumpul tunggu cuti sabtu ahad....
sekali jemur kaw..menjejeh2 banjir belakang umah tuuu....

tido atas toto je sampailah berjaya beli sebijik tilam....
masak pon pakai periuk nasi**ari2 nasi goreng **
pinggan ngan sudu pun cukup2 untuk 2 orang..xlebih x kurang.!

tapi alhamdulillah sekarang ni bukan nak cakap senang sangat pun...
at least dalam tempoh 8 bulan ni...
berjaya jugak kami dapat sebijik tv...mesin basuh..peti sejuk....tilam...
rasa sangat bermakna walaupon nak ke tahap senang tu mungkin masih jauh....
cukuplah kemudahan2 asas macam ni ada..lagi pun rumah sewa.....xberbaloi pun beli2 bagai.....

aku berharap sangat satu hari nanti impian kami untuk beli rumah sendiri tercapai sebelum umur 30an....

2 comments:

  1. best juga bg yg dh merasa bersama susah sng awal2x....kami pun dlm proses nk beli rumah..sesiapapun yg kawin amat mengharapkan ada rumah sendiri kan eija....semoga hepi selalu dgn suami ya

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
MyHotComments.com
MyHotComments what i wanna to be..