Follow me..n i folow u..

mari menderma...

ru and amin

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

January 20, 2016

Ke JB pulak - Hutan Bandar + Zoo Johor

Assalamualaikum

Kali ni nak update pengalaman bercuti kat ketiga tiga tempat ni masa akhir bulan 12 hari tu..... memaksimakan tiket free masuk sementara Ainaa still 3 tahun :p

1) Hutan Bandar, Johor Bahru

last feeling pegi sini masa zaman anak dara.. masa tu join program ABIM. jadi sukarelawan.. jogging bagai.. rasanya jarak masa dia dalam 2010 - 2015 jugaklah... then, bila pergi ari tu Desember 2015.. surprise sangat... macam macam boleh buat dalam ni.... FREE masuk lagi.....


 Dekat entrance je dia da ada ikan hiasan yang gebu gebu macam ni.... eksaited mak sebab ainaa memang terlampaulahhhh teruja nampak ikan........

 Motif sebab nak mandi kolam kan... xsangka plak kena menapak jauh... naik tangga curam lagi... actually xcuram lah untuk umur sebaya kita nih... tapi untuk orang tua memang kesian.... penat..... tapi kemudahan dia bagus..... ada kerusi untuk duduk disepanjang perjalanan.... jalan naik bukit yang dibuat khas untuk orang yang xboleh naik tangga.....MEMANG nampak sangat dibina khas untuk KELUARGA riadah.

 Haaa... ni lah kolam dia... xboleh bawa makanan... selipar kena buka siap siap dan tinggalkan di luar pagar... sebab batu batu licin n mgkin xnak semak semak dengan macam macam jenis aksesori tambahan dalam ni nanti...... jadi mosty parents mandi n terus keluar kalau nak makan...... jadi xcrowded sangat...

 


Air dia nampak keruh... seram jugak tiba tiba anak buah cakap ; ibu kita xbagi mandi tempat macam ni sebab takut ada ular dalam air xnampak....; seram jugak bila terbayang macam tu...









2) Zoo Johor

 pintu depan zoo... kena tunggu cari tmpat parking sebab sangatlah crowded n susah dapatkan parking... kereta banyak sebab betul betul seberang masjid Abu Bakar dan Mahad Johor.



 Tingkat atas... beriya juga panjat atas untuk cari gajah dan zirafah.. tapi xada dah..... kecewa....

 penat sangattt jugaklah sebab bersambung dari hutan bandar n round satu zoo.... tapi setiap kandang.. haiwannya sangatlah sikit.... tiket entrance pon rm 2 je.... tu jelah ko yang dapat..




haa.. gambar ni paling best.. sebab masa mula mula masuk je dorang wajibkan kita amik gambar fotoshoot.. macam pelancong plak.... lepas tu sebelum keluar kita ada option nak beli atau x gambar tu... RM30 sekeping uols!.. tanjat mak.... last last kitorang posing sendirik je kat backdrop wall ni ha... sebijik macam gamba edit ..... hehehe


sekian
Kakru
20 Disember 2015







1 comment:

  1. tiket masuk zoo rm2 je murah., tapi amek gmbr edit rm30 pon mahal giler mkcik kannn., huhu2

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
MyHotComments.com
MyHotComments what i wanna to be..